Quantcast

http://picasion.com/

Τις ανάγκες των προσφύγων - μεταναστών κατέγραψαν φορείς και σύλλογοι της Νάουσας

Τους χώρους στους οποίους φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή της Νάουσας, επισκέφθηκαν σήμερα αντιπροσωπείες φορέων και συλλόγων της πόλης. Κατά την επίσκεψή τους κατέγραψαν τις ανάγκες τους σε ρούχα, φάρμακα και άλλα και καλούν
τους συλλόγους, φορείς και πολίτες που θέλουν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης να τα συγκεντρώσουν στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Σήμερα αντιπροσωπία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, του Α.Σ. «Μαρίνος Αντύπας, της ΟΓΕ, του Σωμ. Συν/χων ΙΚΑ και ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.ΣΥ. Λάκης Λακηνάνος επισκεφθήκαμε τους χώρους φιλοξενίας, τους καλωσορίσαμε και ζητήσαμε να μας πουν τις άμεσες ανάγκες τους που είναι οι εξής: πάνες, βρεφικό γάλα, παυσίπονα και αντιβιοτικά για μικρά παιδιά, ρούχα, παπουτσάκια και παιχνίδια για παιδιά και βρέφη.

Οι πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι και στην περιοχή μας, δεν ήρθαν με τη θέλησή τους και στην πλειοψηφία τους δεν επιθυμούν να μείνουν. Δεν είναι εισβολείς, είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που φέρουν την υπογραφή διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Είναι θύματα άγριας εκμετάλλευσης. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της τωρινής κυβέρνησης ΝΔ, όπως και της προηγούμενης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί συμφώνησαν με την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας διαχρονικά στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες των εργατών, αγροτών αυτοαπασχολούμενων και μαθητών που δίνουν τη μάχη για την επιβίωση τους, αυτό κάνει και τώρα συλλογικά και οργανωμένα.

Παλεύει να μην κοπεί ρεύμα, να μην πλειστηριαστεί σπίτι - χωράφι λαϊκής οικογένειας, να έχουμε γιατρούς και κοινωνική ασφάλιση. Συγκέντρωσε ρούχα - τρόφιμα και σχολικά είδη για τα παιδιά των προσφύγων στις Βαρβάρες, την Ειδομένη κλπ. Το ίδιο έκανε με ρούχα, κουβέρτες και εθελοντική αιμοδοσία για τους πυρόπληκτους στο Μάτι και τους πλημμυροπαθείς στο Μαντρί. Το ίδιο έκανε στέλνοντας κουβέρτες στην Παλαιστίνη.

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου στήθηκαν επιτροπές αγώνα για απλήρωτους και απολυμένους εργάτες, όπως της ΕΝΚΛΩ που ήταν συγκροτημένες από εκλεγμένους συνδικαλιστές σε Εργατικό Κέντρο - σωματεία και πρωτοπόρους εργάτες. Έχει οργανώσει μαζικές καθόδους στη διασταύρωση με κάλεσμα και στόχο να συμπαρασταθεί αγρότες, εργάτες, απλήρωτους, άνεργους που έδιναν τη μάχη για την επιβίωση τους συμφωνώντας με τα δίκαια αιτήματά τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση την Τετάρτη 13/11/2019 μαζί με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας θα παραδώσουμε φάρμακα που έχουν συγκεντρωθεί για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στις Βαρβάρες και στην Αλεξάνδρεια.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες ήταν και είναι οργανωμένες - συλλογικές.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να σκεφτούν πως πρόκειται για κυνηγημένους από την πατρίδα τους, φτωχούς εργάτες, αγρότες, παιδιά και νεογέννητα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους, είμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους και την προσφυγιά.

Καλούμε σωματεία, φορείς, συλλόγους και πολίτες της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. Το υλικό θα συγκεντρώνεται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας τις εξής ώρες: 9:00 - 12:00 το πρωί και 6:00 - 7:00 το απόγευμα (πληροφορίες στο τηλ: 2332022230).


φωτογραφία αρχείου

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την όμορφη πρωτοβουλία σας. Να βοηθήσουμε όλοι στην εθνολογική αλλοίωση της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΑ ΚΑΘΕΤΕ Η 'ΚΥΡΙΑ' ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΠΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ