Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έχεις αιμορροΐδες: Έτσι θα μειώσεις τον πόνο

Για κάθε πρόβλημα υγείας που έχουμε είναι σώφρον να παίρνουμε πάντα την γνώμη ενός γιατρού. Αλλά υπάρχουν και ορισμένα ήσσονος σημασίας προβλήματα, τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στο σπίτι και να πάμε στο γιατρό μόνο αν δεν βλέπουμε καλυτέρευση. Όσον αφορά τις αιμορροΐδες
λοιπόν, πολλές από τις ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα και να μειώσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα. Είναι τρόποι για να προλάβετε τις αιμορροΐδες πριν διογκωθούν πολύ.

Αιμορροΐδες: Πώς θα μειώσετε τον πόνο και την φαγούρα


  • Κάντε ζεστά μπάνια. Μουλιάστε σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό για περίπου 15 λεπτά κάθε φορά. Κάντε το δύο ή τρεις φορές την ημέρα και μετά από κάθε φορά που έχετε… κίνηση του εντέρου. Αν θέλετε να πλύνετε την περιοχή, χρησιμοποιήστε σαπούνι χωρίς πρόσθετα αρώματα και μην τρίβετε, ούτε στο καθάρισμα, ούτε στο στέγνωμα.
  • Ειδικά μαντηλάκια και κρέμες. Είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία και μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και την φαγούρα χωρίς παρενέργειες. Μην χρησιμοποιείτε μαντηλάκια με υδροκορτιζόνη για περισσότερο από μία εβδομάδα, εκτός αν ο γιατρός σας το επιτρέψει.
  • Βάλτε κρύα επιθέματα. Βάλτε ένα μικρό κρύο επίθεμα στην περιοχή αρκετές φορές την ημέρα. Θα μουδιάσει το σημείο και θα μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο για λίγο.
  • Παυσίπονα. Ένα απλό παυσίπονο, όπως η ακεταμινοφαίνη, η ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη, θα σας βοηθήσουν με τον πόνο.
  • Μην ξύνετε την περιοχή. Μπορεί να βλάψετε το δέρμα και εντείνετε τον ερεθισμό και τη φαγούρα.
  • Βαμβακερά εσώρουχα. Να φοράτε χαλαρά, μαλακά εσώρουχα, κατά προτίμηση από βαμβάκι. Επιτρέπουν στην περιοχή να αερίζεται καλύτερα και εμποδίζουν την ανάπτυξη υγρασίας, η οποία μπορεί να ενοχλεί τις αιμορροΐδες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ