Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

39 μαθητές, παιδιά προσφύγων - μεταναστών θα φοιτήσουν σε σχολεία της Νάουσας

Τι ανέφερε ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την ένταξή τους 
Παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13/11 έκανε ο προϊστάμενος της Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύσης Διαμαντόπουλος, σχετικά με την ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα των μαθητών, παιδιών μεταναστών - προσφύγων που έφτασαν πριν από λίγες ημέρες και φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Νάουσας. Ο κ. Διαμαντόπουλος παρουσίασε το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και τον σχεδιασμό της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, για τη σχολική ένταξη των μαθητών. Σύμφωνα με την καταγραφή, πρόκειται για 39 μαθητές, εκ των οποίων 23 είναι σε ηλικία δημοτικού και 16 σε ηλικία νηπιαγωγείου, ενώ ήδη άρχισαν να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα και η προετοιμασία προκειμένου να αρχίσουν να φοιτούν σε σχολεία της Νάουσας. 

Όπως ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος, οι εν λόγω μαθητές έφτασαν αργά στη Νάουσα, οπότε και ζητήθηκαν να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες. Σχετικά με τα 23 παιδιά του δημοτικού, ζητήθηκε να συσταθεί ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφυγοπαίδων) στη Νάουσα με 2 απογευματινά προπαρασκευαστικά τμήματα που θα λειτουργήσουν για ένα σχολικό έτος σε κάποιο σχολείο, ώστε να μάθουν αρχικά τα βασικά, κυρίως την ελληνική γλώσσα. Σχετικά με τα 16 νήπια, προτάθηκε στο Υπουργείο η σύσταση τμήματος νηπιαγωγείου με πρόσληψη νηπιαγωγού, σε μέρος που θα οριστεί εκτός των ξενοδοχείων. Αν η πρόταση δεν γίνει δεκτή από το Υπουργείο, τα νήπια θα ενταχθούν σε πρωινά τμήματα νηπιαγωγείου με την αντίστοιχη υποστήριξη. 

Απαντώντας σε σχόλια που ακούστηκαν στην αίθουσα για προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη Βέροια και την Αλεξάνδρεια, είπε πως τα παιδιά των προσφύγων που φοίτησαν στα σχολεία των δυο περιοχών, εντάχθηκαν πλήρως στο δικό μας σύστημα, μιλούν ελληνικά και ποτέ δεν υπήρξε επεισόδιο μεταξύ των μαθητών, για να σχολιάσει αργότερα μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook: 
«Το συναινετικό πνεύμα, η κατανόηση και η υποστήριξη που εκφράστηκε από τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, εγγυώνται την απρόσκοπτη εγγραφή και φοίτηση των παιδιών αυτών στα σχολεία της πόλης. Αυτό το συναινετικό πνεύμα είναι και η καλύτερη απάντηση στις (λίγες) ακραίες φωνές που ακούστηκαν μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου».

13 σχόλια:

  1. Αλήτες πολιτικοί και δήθεν εκπαιδευτικοί (όχι ευτυχώς όλοι) διαλύσατε και αλλοιώσατε τον εθνικό ιστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μεγάλο μπράβο στο σύνολο της δημοτικής αρχής Νάουσας, στους πολίτες που απομόνωσαν τα 10-15 φασιστικά στοιχεία που θέλανε να σπείρουν μίσος και δηλητήριο και στο παλιό μου δάσκαλο τον κ. Διαμαντόπουλο για την πίστη τήρηση του γράμματος του νόμου και του διεθνούς δικαίου.

    Και ελπίζω και ο δήμος Βέροιας να δείξει ανάλογο ζήλο στην αναζήτηση των εγκληματιών που πριονισαν τον στύλο της ΔΕΗ στην Αγία Βαρβάρα και να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ) ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ...ΠΡΙΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ"

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα είσαι τσυριζαίος.

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα είσαι τσυριζαίος. Μήπως έκοψες εσύ τις κολώνες για προβοκάτσια?

      Διαγραφή
    4. ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ... ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΥΓΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΕΤΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ..ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΛΑΞΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...ΘΑ ΣΕ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ...ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ,,,,

      Διαγραφή
  3. Είμαι η 15 χρονη Μυρτώ της Πάρου, άν ήμουν κόρη σου θα τα έλεγες αυτά; Θυμήσου Μανώλης Καντάρης, Νικόλας Μουστάκας. Τους σκώτοσαν για πλάκα ομοεθνείς αυτών που φιλοξενούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν αρχίσει το πανηγύρι θα καταπιείς τη γλώσσα σου. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν κάτι πολύ σημαντικό, εάν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο. Εμάς σίγουρα θα μας πιάσουν στον ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΈΜΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΎΣ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΏΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι υπηρεσιες αλλα και οι υπαλληλοι δεν μπορουν να κανουν διαφορετικα αλλα ουτε και να εκφρασουν τη γνωμη τους ( και ετσι πρεπει να ειναι).
    Για βγειτε ομως και ρωτηστε τους Ελληνες τι γνωμη εχουν για ολους οσους μπαινουν στη χωρα με τον τροπο που μπαινουν και θα δειτε κατα ποσο ειναι συναινετικο το πνευμα. Αντι να βγουν και να πουνε οι πολιτικοι μας (ολοι) οτι δεν μπορουν να αντιμετωπίσουν το μεγαλο αυτο προβλημα μας λενε οτι υπαρχει συναίνεση.
    Πραγματι ο λαος μας ειναι λαος που βοηθα και συμπαραστέκεται αλλα για πόσο καιρο και για πόσους;;;;; Οι άνθρωποι αυτοί δεν εχουν τελειωμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεωργός τις χειμῶνος ὥρᾳ ὄφιν εὑρών ὑπό κρύους πεπηγότα, τοῦτον ἐλεήσας καί λαβών ὑπό κόλπον ἔθετο. Θερμανθείς δέ ἐκεῖνος καί ἀναλαβών τήν ἰδίαν φύσιν ἔπληξε τόν εὐεργέτην καί ἀνεῖλε· θνῄσκων δέ ἔλεγε· «Δίκαια πάσχω, τόν πονηρόν οἰκτείρας. (Γεωργός καί ὄφις ὑπό κρύους πεπηγώς, Αἰσώπου μῦθος)

    Ὁ νοῶν νοείτω._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάλι αυτό το ''παιδί'' ο Διαμαντόπουλος στο προσκήνιο ?....παντού μέσα σε όλα....χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα προσληφθουν δηλαδη εκπαιδευτικοι εν μεσω χρονιας που να γνωριζουν τη γλωσσα τους για να μπορεσουν να ενταξουν τα παιδια αυτα στα ελληνικα σψολεια; και τα δικα μας τα παιδια δεν πρεπει να προετοιμαστουν για αυτη την αναγκαστικη συνυπαρξη; διαφορετικά ηθη, εθιμα, νοοτροπια. Καλως ή κακως χρειαζεται πολυ προετοιμασια, κατι που δυστυχως στην Ελλαδα δεν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ