Quantcast

http://picasion.com/

Τι αλλάζει στη θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ
Αλλαγές έρχονται στη θητεία που θα υπηρετούν στο στρατό οι αντιρρησίες συνείδησης, καθώς θα αυξηθεί από τους 12 στους 15 μήνες η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας. Αυτό προκύπτει από την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, και του υφυπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη. Συγκεκριμένα, οι αντιρρησίες συνείδησης που εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία, απολύονται οριστικά μετά τη συμπλήρωση του παρακάτω χρόνου υπηρεσίας:

•Δεκαπέντε (15) μηνών, όσοι θα ήταν υπόχρεοι πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

•Δώδεκα (12) μηνών, όσοι θα ήταν υπόχρεοι μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης εννέα (9) μηνών, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

•Εννέα (9) μηνών, όσοι θα ήταν υπόχρεοι μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης έξι (6) μηνών, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

•Πέντε (5) μηνών, όσοι θα απολύονταν οριστικά από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αν εκπλήρωναν ενόπλως τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση, μετά τη συμπλήρωση χρόνου πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας τριών (3) μηνών.

•Όσοι αντιρρησίες συνείδησης παρουσιάστηκαν ή επαναπαρουσιάστηκαν σε φορείς του δημόσιου τομέα για εκπλήρωση εναλλακτικής υπηρεσίας πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας απόφασης, απολύονται οριστικά μετά τη συμπλήρωση του χρόνου πραγματικής εναλλακτικής υπηρεσίας, όπως αυτός έχει καθοριστεί με τις προϊσχύσασες διατάξεις.

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας είχε μειωθεί από τους 15 μήνες στους 12. Γι αυτό και η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τομεάρχη άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα,που χαρακτηρίζει την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους αντιρρησίες συνείδησης «άκαιρη, αψυχολόγητη, τιμωρητική και καθ υπέρβαση σύμφωνα με τα διεθνή κρατούντα της νομιμότητας» και ζητά την ανάκλησή της.

«Πρόκειται για μια συντηρητική και φοβική αναδίπλωση αναντίστοιχη εντελώς με τις διακηρύξεις εκδημοκρατισμού και εκσυγχρονισμού της χώρας, που εξαγγέλλει με κάθε ευκαιρία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», υποστηρίζει ο κ. Δρίτσας που θεωρεί βέβαιο ότι αυτή η απόφαση, «θα γεννήσει νέο κύκλο προσφυγών σε διεθνή δικαστήρια, με κίνδυνο να υπάρχουν νέες καταδικαστικές αποφάσεις για τη χώρα μας, οι οποίες καθόλου δεν τιμούν τη Δημοκρατία μας».

3 σχόλια:

  1. Το έθνος τωρα μπορει να αισθανεται μεγαλύτερη ασφαλεια. κοινώς "δέσαμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι γιατί αν οι αντιρρησίες συνείδησης εκπλήρωναν κανονικά τη στρατιωτική τους θητεία θα νοιώθαμε μεγαλύτερη ασφάλεια.

      Διαγραφή
    2. και εαν σε λιγο πολλοι ή οι περισσοτεροι αρχιζουν να το παιζουν αντιρρησιες;;;
      πού θα στηριχτουμε;;;
      στους πολιτικους μας;;;;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ