Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα: Η Μακεδονία και οι «ανεπιθύμητοι»

Όχι δέκα χρόνια, ούτε έξι μήνες δεν χρειάστηκαν για να ξεχαστεί
Ήταν 25η Ιανουαρίου του 2019, όταν ψηφίστηκε από τη Βουλή μέσα σε εκρηκτικό κλίμα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, η «Συμφωνία των Πρεσπών». Σε κάθε πόλη της Μακεδονίας και όχι μόνο, διοργανώθηκαν συλλαλητήρια
και εκδηλώσεις ενάντια στην παραχώρηση του ονόματος. Παρά τις πρωτόγνωρες αντιδράσεις, 153 Βουλευτές τελικά υπερψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης για την σύνθετη ονομασία των Σκοπίων. Το γειτονικό κράτος θα είχε πλέον την συνταγματικά καταχωρημένη ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». 

Μια εξέλιξη που σήμανε ξεσηκωμό σε χιλιάδες πολίτες της Ημαθίας, αλλά και οργισμένες ανακοινώσεις κυρίως από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. 

Ανεπιθύμητοι όσοι ψήφισαν την «Συμφωνία των Πρεσπών»

Για παράδεγιγμα: Το πρωί της 25ης Ιανουαρίου η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας ανακοίνωσε ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όσους Βουλευτές ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας. «Είστε ανεπιθύμητοι στις εφεξής εκδηλώσεις και δραστηριότητες του συλλόγου» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Δείτε το σχετικό post στο facebook.



Mάλιστα, η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δυναμική, με αναρτήσεις που αναφέρονταν σε "ιστορικές στιγμές" και "ξεπούλημα της πατρίδας".


Η αναφορά σε "ανεπιθύμητους" ήταν διαρκής!



















Τελικά τους ένωσε το πανηγύρι!

Στις 31 Αυγούστου 2019, έξι μήνες μετά την κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» πραγματοποιήθηκε στη Χαρίεσσα η 5η Γιορτή Γης. Η εκδήλωση ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, και γι' αυτό το λόγο στην εκδήλωση χόρεψαν μόνο τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου. Παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας π. Παντελεήμονας, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Διονύσης Κούγκας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Τσιπουρίδου, ο πρώην πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας Νίκος Ουσουλτζόγλου, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης κι εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων.
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, η οποία ως γνωστόν ήταν από τους 153 που ψήφισαν την «Συμφωνία των Πρεσπών» ήταν εκεί στο τραπέζι των επισήμων - και πολύ καλά έκανε ως βουλευτής, τίμησε μια εκδήλωση της εκλογικής της περιφέρειας. 

Τελικά δεν χρειαζόταν 10 χρόνια για να ξεχαστεί το ζήτημα, όπως είχε πει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έξι μήνες ήταν υπέρ-αρκετοί!


2 σχόλια:

  1. άπλα για να μας πείσεις, πρέπει να φαίνεται στο σαιτ οτι ανασυρεις κι αλλα θέματα αλλιώς το συγκεκριμένο είναι εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΤΕ Ο ΠΟΝΤΙΟΙ ΞΕΧΝΑΝ ΟΥΤΕ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΛΑΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ.
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ¨ΠΑΡΟΥΝ¨ ΜΕ ΤΑ ...ΠΑΛΟΥΚΙΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ