Quantcast

http://picasion.com/

Τα γυρίζει ο Ζόραν Ζάεφ: «Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Τα γυρίζει ο Ζόραν Ζάεφ... μέσα σε λίγες μέρες, καθώς τώρα δηλώνει ότι η χώρα του θα εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Republika», ο Ζάεφ ανασκεύασε τη χθεσινή του τοποθέτηση στο Euronews, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του θα εφαρμόσει στο ακέραιο ό,τι
προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η νέα δήλωση του Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται μετά τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης. «Έλληνες πολιτικοί προειδοποίησαν τον Ζάεφ ότι τυχόν αδυναμία να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμα και χωρίς το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, θα ενισχύσει την αντιπολίτευση στην ΕΕ και πιθανώς θα αναθερμάνει και το ελληνικό βέτο» επισημαίνει η ίδια εφημερίδα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ρωτήθηκε για την τοποθέτησή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις αντιδράσεις στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας.

«Είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα κεφάλαια που σχετίζονται με την ΕΕ είναι τμήμα της. Δουλεύουμε, με επιτυχία, πάνω στις ενστάσεις που ήρθαν από την ελληνική πλευρά, αλλά και πάνω σε όσες παρατηρήσαμε οι ίδιοι». Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων που σύντομα θα προχωρήσει σε εκλογές, υπογράμμισε στη συνέχεια: «Περιμένουμε ότι η ελληνική πλευρά θα προβεί σε στέρεα βήματα, όπως το να αντικαταστήσει τις πινακίδες δρόμων.

Η πρόθεση πρέπει να είναι να στείλουμε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως, διότι αποφέρει μια στρατηγική συνεργασία, κέρδη για το νέο μας φίλο, το νότιο γείτονά μας, και ανοίγει πολλές προοπτικές».

6 σχόλια:

  1. αφού ήταν τόσο πετυχημένο αυτό το προσύμφωνο(οπως μας ελεγε η κοκκινη ερτ) γιατί η ουρά του παράγει πρόωρες εκλογές?
    ΥΓ μεχρι το απριλιο θα τα γυρισει αρκετες φορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και οι κόκκινοι και οι πράσινοι αλλά και οι μπλε έχουν καταλάβει τη λάθος συμφωνία απλά όμως ξέρουν ότι την επέβαλαν οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί και αισθάνονται "τυχεροί" που την υπέγραψαν οι κόκκινοι.

      Διαγραφή
    2. μην γελιέσαι, δεν δεχτήκαμε καμιά πίεση, μια σοβιετική ανάμνηση ήταν του 1949.

      Διαγραφή
    3. Αν νομίζεις ότι δεν πιέστηκαν κάνεις λάθος και απορώ πως δεν το βλέπεις. Εδώ και ο Κ. Καραμανλής πιέστηκε στο Βουκουρέστι και το πλήρωσε. Πιστεύεις ότι θα άφηναν Γερμανία και Αμερική στην τύχη το θέμα των Σκοπίων ; Αν το πιστεύεις δεν υπάρχει λόγος συζήτησης.

      Διαγραφή
    4. τοτες γιατι δεν μετεπεισαν τη γαλλια και την ολανδια (που βαλαν βετο) ,οι υπερδυναμεις? ενημερωσου για το τι εγινε στις πρεσπες το 1949 και για το επετιακο του πραγματος.

      Διαγραφή
  2. ΘΑ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ "ΦΙΛΟΙ " ΜΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ