«Ελευθέρια» με Αλκίνοο... solo ο δήμος Βέροιας

Δωρεάν συναυλία στον Χώρο Τεχνών
Με συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη επέλεξε να γιορτάσει τα Ελευθέρια της πόλης ο δήμος Βέροιας. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός θα εμφανιστεί στη σκηνή του Χώρου Τεχνών μόνος του, με μια κλασική και μια ακουστική κιθάρα, ένα λαούτο και τη μοναδική φωνή
του. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης μας και θα είναι με ελεύθερη είσοδο, με ειδικές κάρτες που θα διατίθενται από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και ώρα 9 το πρωί (Πληροφορίες 2331078120 & 2331078100, Νανά Καραγιαννίδου, Χώρος Τεχνών).


Αλκίνοος Ιωαννίδης
SOLO 2019
ΒΕΡΟΙΑ 15/10 8.30μ.μ
«Πάντα θα ξημερώνει ...»

Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντάς μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει με μια κιθάρα ή ένα λαούτο και μοιράζεται αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας.

Το πρόγραμμα αυτό έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα, σε μικρούς συναυλιακούς χώρους ή σε μεγάλα θέατρα, όπως το Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και το Θέατρο Δάσους στην Θεσσαλονίκη.


Ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που μας ταξιδεύει μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. Στέκονται μπροστά μας γυμνά και ευάλωτα, όπως γεννήθηκαν, αλλά και δυνατά όσο ποτέ. Μαζί τους ζούμε την κατάργηση της απόστασης, την μαγεία της συνύπαρξης και την μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό.

1 σχόλιο:

  1. Τελικά, δέν μᾶς ἐλευθέρωσαν ἀπό πεντέμισυ αἰώνων τουρκική σκλαβιά οὔτε οἱ δημοκράτες οὔτε οἱ ἀναρχικοί οὔτε οἱ πολῖτες τοῦ κόσμου μήτε ἡ ἀλληλεγγύη τῶν λαῶν μήτε τό κοινοτικό κεκτημένο μηδέ τά παιδιά τῶν λουλουδιῶν μηδέ οἱ ὀπαδοὶ τῆς πατρῴας θρησκείας οὔτε ὁ πολυ-πολιτισμὸς (φτοῦ κακά στό στόμα μου γιά ὅλα τά παραπάνω!), ἀλλά ὁ Ἑλληνικός Στρατός ἑνός ἐθνικοῦ κράτους, μέ πίστι στόν Χριστό (μπροστά ἦταν ἡ Σημαία τοῦ Σταυροῦ μέ τόν Ἀι-Γιώργη, ἀνήμερα τοῦ Ἁγίου Δημητρίου ἐλευθερώθηκε ἡ Θεσσαλονίκη), ὅραμα τήν Μεγάλη Ἰδέα καί Ἀρχιστράτηγο τόν Διάδοχο τοῦ θρόνου καί μετέπειτα Βασιλέα Κωνσταντῖνο ΙΒ΄.

    Τώρα τί σχέσι ἔχουν τά Ἐλευθέρια τῆς πόλεως μέ τά γλυκανάλατα ᾄσματα τοῦ Ἀλκινόου Ἰωαννίδου θά σᾶς γελάσω._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ