Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
• Κόβουμε σε μπουκετάκια το μπρόκολο και τα βράζουμε για 3΄. Αφαιρούμε και τα κρυώνουμε ώστε να διατηρήσουν το χρώμα τους.
• Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
• Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ.
• Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε θυμάρι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. (αν θέλουμε να γίνει λίγο καυτερό προσθέτουμε λίγο μπούκοβο)
• Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
• Ψιλοκόβουμε τη λιαστή τομάτα και τη βάζουμε στο τηγάνι και βράζουμε για 2-3΄.
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πένες και το μπρόκολο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
• Δίνουμε μία βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.
• Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το τυρί κρέμα, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Λατρεύουμε τα ζυμαρικά. Όλων των ειδών. Μαγειρεύονται εύκολα και με διαφορετικούς τρόπους, αποτελούν βάση για να... δημιουργήσουμε με τις σάλτσες, ενώ τρώγονται ακόμα και σκέτα. Για αυτή την εβδομάδα ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει μια πανεύκολη συνταγή ζυμαρικών. Πέννες με μπρόκολο και κοτόπουλο. Μη σνομπάρεις το μπρόκολο. Σε αυτό το πιάτο, δίνει γεύση, δίνει υφή και φυσικά δίνει χρώμα και ωραία εικόνα στο πιάτο.
Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά:
• 500 γρ. πένες ( κατά προτίμηση ολικής αλέσεως)
• 1 μπρόκολο
• 2 φιλέτα κοτόπουλο
• Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
• 1 σκ. σκόρδο
• 400 γρ. κρέμα γάλακτος
• 50 γρ. λιαστή τομάτα
• φρέσκια ρίγανη
• 200 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
• Βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικάμας (να είναι al dente). Στραγγίζουμε και κρυώνουμε ελαφρώς.
Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά:
• 500 γρ. πένες ( κατά προτίμηση ολικής αλέσεως)
• 1 μπρόκολο
• 2 φιλέτα κοτόπουλο
• Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
• 1 σκ. σκόρδο
• 400 γρ. κρέμα γάλακτος
• 50 γρ. λιαστή τομάτα
• φρέσκια ρίγανη
• 200 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
• Βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικάμας (να είναι al dente). Στραγγίζουμε και κρυώνουμε ελαφρώς.
• Κόβουμε σε μπουκετάκια το μπρόκολο και τα βράζουμε για 3΄. Αφαιρούμε και τα κρυώνουμε ώστε να διατηρήσουν το χρώμα τους.
• Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
• Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ.
• Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε θυμάρι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. (αν θέλουμε να γίνει λίγο καυτερό προσθέτουμε λίγο μπούκοβο)
• Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
• Ψιλοκόβουμε τη λιαστή τομάτα και τη βάζουμε στο τηγάνι και βράζουμε για 2-3΄.
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πένες και το μπρόκολο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
• Δίνουμε μία βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.
• Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το τυρί κρέμα, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.