Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρολίγον σύγκρουση τρένου με λεωφορείο στην Κουλούρα, καταγγέλουν γονείς

Τι περιγράφουν οι επιβάτες - Τι είπε στο veriotis.gr ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ
Ένα απίστευτο περιστατικό, μια παρολίγον τραγωδία όπως το χαρακτήρισαν, που θα είχε πολλά θύματα, μεταξύ των οποίων και μαθητές, περιγράφουν επιβαίνοντες λεωφορείου που κινούνταν το
πρωί στην επαρχιακή οδό Κουλούρας - Μακροχωρίου. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών, ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε το πρωί της Τρίτης 22/10 και μαθητές, μεταξύ των υπολοίπων επιβατών, στο Λύκειο του Μακροχωρίου, φτάνοντας στις γραμμές του ΟΣΕ και βρίσκοντας τις μπάρες κατεβασμένες, επιχείρησε να τις περάσει -με δική του ευθύνη όπως ενημέρωσε τους επιβαίνοντες σύμφωνα με τις μαρτυρίες- θεωρώντας πως έχουν κολλήσει πάλι και δε διέρχεται τρένο.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, παρόλο που τα παιδιά και οι επιβάτες προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, ο οδηγός τις πέρασε θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, καθώς σύμφωνα με τις περιγραφές, περνώντας τις γραμμές, είδαν τελικά ένα τρένο να έρχεται, γλυτώνοντας ευτυχώς τη σύγκρουση, καθώς το λεωφορείο πρόλαβε και πέρασε. 

Για το συμβάν, ενημερώθηκε αρχικά η Διευθύντρια του Λυκείου Μακροχωρίου και στη συνέχεια ο πρόεδρος Πρόεδρος των Αστικών Συγκοινωνιών Βέροιας, ενώ στη συνέχεια οι γονείς απευθύνθηκαν και στην Αστυνομία, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα, παίρνοντας καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Οι γονείς δηλώνουν ιδιαίτερα αναστατωμένοι και αναφέρουν πως τα παιδιά τους είναι ακόμα σοκαρισμένα από το συμβάν, ενώ προτίθενται να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες. 

Σε επικοινωνία που είχε ο veriotis.gr με τον πρόεδρο των Αστικών κ. Παυλίδη, μας ενημέρωσε πως έχει ήδη καλέσει τον οδηγό σε απολογία και πως αν παρεκτράπηκε θα τιμωρηθεί αναλόγως. «Δέχθηκα τις καταγγελίες των γονιών. Υπήρχαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες και ερευνώ και εγώ ο ίδιος το συμβάν. Έχει κινηθεί ήδη η προβλεπόμενη διαδικασία και έχει επιληφθεί ο οργανισμός των Αστικών. Έχω καλέσει τον οδηγό σε απολογία, την οποία και περιμένω εγγράφως. Αν σε αυτή αναφέρει ότι όντως έφταιγε, θα υπάρξουν οι ανάλογες τιμωρίες που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα των ΚΤΕΛ. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα. Η ασφάλεια των μεταφορών είναι ένα θέμα που το προσέχουμε ιδιαίτερα. Αν ο οδηγός παρεκτράπηκε θα τιμωρηθεί αναλόγως, για να γίνει παράδειγμα σε όλους τους οδηγούς», σημείωσε ο κ. Παυλίδης.

Το συμβάν είναι στο στάδιο της διερεύνησης, τόσο από τον οργανισμό των Αστικών ΚΤΕΛ, όσο και από την Αστυνομία. Εν αναμονή των όποιων εξελίξεων. 

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΙ ΚΟΛΛΑΝ ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ Ή ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΕΝΟ. ΙΣΩΣ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΚΑΙ
    ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΘΕΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ.
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ