Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μανέστρα με ουρά μοσχαρίσια

Σε μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε την ουρά, γεμίζουμε με κρύο νερό και ξεκινάμε το βράσιμο αυτής , σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες. Αφού περάσει 1 ώρα και έχουμε ξαφρίσει τον ζωμό, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε για άλλη 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει η ουρά και να
μείνουν ελάχιστα υγρά. Σ' ένα άλλο σκεύος βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο, σοτάρουμε την ουρά, συνεχίζουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, τα υγρά της ουράς( περίπου 1 ½- 2 λίτρα) και τέλος το κριθαράκι. Αλατοπιπερώνουμε, μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ταβά και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προ θερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα.( αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό)

Υλικά - Για την ουρά
1 ουρά μόσχου καθαρισμένη
2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
2 σκ. Σκόρδο
2 κλωναράκια σέλινο
1 πράσο
2 καρότα
Λίγους κόκκους μπαχάρι
1 κιλό κριθαράκι χοντρό
150 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες


Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ