Quantcast

http://picasion.com/

Ξεκινάει το τμήμα ποντιακής διαλέκτου με την Αναστασία Μαχαιρίδου, στην Εύξεινο Λέσχη

Το τμήμα ποντιακής διαλέκτου, ξεκίνησε να επαναλειτουργεί και τα σεμινάρια διαλέκτου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 με στόχο τη διάδοση της ποντιακής διαλέκτου, ώστε αυτή να γίνει κτήμα και των νέων γενεών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Νικόλαος Τουμπουλίδης και η γενική γραμματέας Ευαγγελία Τογκουσίδου, «μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, επιστήμονες, συνταξιούχοι και γενικά άτομα κάθε ηλικίας θα καθίσουν στα θρανία της λέσχης, για να γνωρίσουν όχι μόνο την ποντιακή διάλεκτο αλλά και τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, τα ήθη και έθιμα των Ποντίων, την μαγειρική της ποντιακής κουζίνας, καθώς και τον τρόπο παρασκευής ποντιακών εδεσμάτων με ευχάριστο και πρωτότυπο τρόπο.

Το τμήμα θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, από τις 9 το βράδυ έως τις 10.30 το βράδυ με ετήσιο συνολικό κόστος 50 ευρώ και με υπεύθυνη διδασκαλίας την πιστοποιημένη καθηγήτρια ποντιακής διαλέκτου, Αναστασία Μαχαιρίδου (Φιλόλογο - Γλωσσολόγο - Εκπαιδεύτρια Ποντιακής Διαλέκτου).

Για εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Κυριακή – Πέμπτη, ώρες, 5 μ.μ. - 9 μ.μ. (2331072060) και στο τηλέφωνο 6983503676.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ