Quantcast

http://picasion.com/

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι θα το πάρουν φέτος

Οι πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες- όπως άνεργοι και χαμηλόμισθοι- είναι στους πιθανούς δικαιούχους του φετινού κοινωνικού μερίσματος. Το ποσό που θα μοιραστεί για το κοινωνικό μέρισμα εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει- ή και να ξεπεράσει- τα 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα
«Καθημερινή». Ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το πού θα κατανεμηθεί, αλλά γίνονται εισηγήσεις για τη χορήγησή του σε:
  • χαμηλοσυνταξιούχους
  • κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλόμισθους, δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Θεσμοί έχουν διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση θα πάρει την απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά σαφής είναι η προτίμησή τους στη δεύτερη κατηγορία, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν ήδη εξασφαλίσει το επίδομα της 13ης σύνταξης και δεν είναι υποχρεωτικά οι πιο ασθενείς οικονομικά. Ο προϋπολογισμός για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης είναι 850 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν σκέψεις για διάθεση μέρους του υπερπλεονάσματος για τη βελτίωση των υποδομών υγείας ή πολιτικής προστασίας, θα δοθεί αυξημένο επίδομα θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ