Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Βέροια, ο Joker και η αλά Monty Python παρέλαση που σόκαρε την Ελλάδα

Για να εξηγούμαστε και για να μην παρεξηγούμαστε. Καταρχάς, εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο, ούτε έχω μάθει γράμματα πολλά. Ξέρω όμως ένα κι ένα κάνουν δύο και πως τα φωνήεντα είναι εφτά. Μπορεί εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο να έχεις βγάλει πανεπιστήμια, ξένες γλώσσες και ECDL στους υπολογιστές,
αλλά εγώ σε αντίθεση με εσένα έχω πάρει διδακτορικούς τίτλους στο πεζοδρόμιο. Στην πιάτσα δηλαδή που παίζουμε με άλλους νόμους, με αλάνια που παίζουν μπάλα μέσα στους υπονόμους. Εκεί που η σάρκα πουλάει την ψυχή. 

Βλέπω όλη η Ελλάδα, εδώ και ένα μήνα να ασχολείται με τον Μίστερ Joker, με τον πιλότο που είπε δύο λέξεις και συγκίνησε τα πλήθη και τα παιδάκια που παρέλασαν αλά Monty Python στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και τσουπ βγαίνει η κυρα-Κομπρέσα στο φου-μπου της, αφού έψησε πρώτα τα γεμιστά της, να κράζει και να επευφημεί ανάλογα με τα γούστα της. Τσουπ, εμφανίζεται και η ινφλουένσερ με τα χείλια σαν πάπια να κράξει τους μεν ή τους δε. Ρε δεν πάτε να αλλάξετε κάνα σώβρακο λέω εγώ. Τι είναι αυτά ρε; Πως μασάτε έτσι το πασατέμπο που σας σερβίρουν; 

Εδώ γίνονται σκάνδαλα δισεκατομμυρίων, υπάρχουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην γειτονική χώρα των Σκοπίων, στην Συρία γίνεται της τανασπου το κάγκελο, ο Τραμπ ξέσκισε τα ροδάκινα της Ημαθίας και εσύ μου τρως το κουτόχορτο για να κατακρίνεις ή να δακρύζεις από συγκίνηση κατά περίπτωση;

Προσωπικά, ούτε εμένα μου άρεσαν αυτοί οι κλόουν της παρέλασης, ούτε ασχολήθηκα με τον κύριο Joker, αλλά ούτε ένιωσα και καμιά υπερηφάνεια με τον πιλότο που είπε ότι του έγραψαν στο χαρτάκι. Αισθάνομαι λύπη για τα μικρά παιδιά που σκοτώνονται στους πολέμους, για τους μικροσυνταξιούχους που μετά τις 20 του μηνός δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν και στεναχωριέμαι με τους ανθρώπους που έχουν κακές αρρώστιες. 

Περήφανος νιώθω για τον πατέρα που πάει να δουλέψει 12 ώρες την ημέρα για να συντηρήσει τα 4 παιδιά του, τη μάνα που ο γιος της έχει πάει στο εξωτερικό να δουλέψει ως μετανάστης και έχει να τον δει δύο χρόνια, τους μάγκες της Λαϊκής Αγοράς στον Προμηθέα που ξυπνάνε από τις 4 το πρωί για το μεροκάματο και τους καημένους τους Αγρότες που ζούνε με 3 και 60. 

Ότι σου πλασάρουν το τρως γυπαετέ της κακιάς ώρας! Ρε πως σας δουλεύει έτσι το σύστημα; Ξύπνα μικρέ, όλα γίνονται για τα δύο M: Μarketing και Μαρμίτα. Από την μια, να εξαγριώσουμε τους φιλοπατριώτες, από την άλλη να ιντριγκάρουμε τους αριστερούς, στη συνέχεια να συγκινήσουμε την τρίτη ηλικία και στο τέλος να ρίξουμε και κανένα μπινελίκι στους μπάτσους που πήγαν να βρούνε τους ανήλικους στην παράσταση του Joker. Και τελικά τι μας έμεινε μετά από όλα αυτά;

Μα φυσικά η ήττα της Βέροιας μέσα στα Γιάννενα. Είδα το ματσάκι. Η «Βασίλισσα του Βορρά» έπαιξε καλή μπαλίτσα και δικαιούταν ένα γκολ που θα την βοηθούσε πολύ για την πρόκριση. Ρε Κάνουλα, Κανούλα, Κανουλά ή όπως αλλιώς σε λένε, παστέλωσε το εκεί στο μπακλαβωτό να πάμε ταμείο. Τι ευκαιρίες έχασες ρε αγόρι μου; Ο ΠΑΣ είναι μια ιστορική ομάδα, με βαριά φανέλα. Η Βέροια έχει ελπίδες για την ρεβάνς. Απλά, αν φάει ένα γκολ, είναι αντίο ζωή το έργο. Δύσκολα θα βάλει τρία γκολ για να προκριθεί. 

Επιτέλους, ο Θεοδοσιάδης με άκουσε και έκανε ότι του είπα. Αγωνιστική πειθαρχία και αλληλοκαλύψεις παντού. Δεν γίνεται αυτή η ομάδα να χάνει βαθμούς από τα χωριά και τα νησιά. Ήμαρτον! Μάγκες πολύ δύσκολο το ματσάκι με αντίπαλο το Αιγάλεω. Θέλω νίκη με μισό μηδέν! Όλοι στο γήπεδο να βοηθήσουμε την ομάδα της πόλης μας. Α του τα λερ και μερσί μποκούπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ