Γλίτωσαν στο παρά πέντε το λουκέτο τα Λουτρά Πόζαρ

Ο δήμος πήρε αναστολή επί της απόφασης για κλείσιμο που είχε ληφθεί εξαιτίας της έλλειψης σήματος του ΕΟΤ
Απόφαση αναστολής κυριολεκτικά στο παρά πέντε και λίγες ώρες πριν την εντολή που είχε δοθεί για σφράγιση των δημοτικών λουτροκαταστημάτων και
όλων των εγκαταστάσεων την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί, έλαβε ο δήμος Αλμωπίας για την λειτουργία των Λουτρών Αριδαίας. Η απόφαση ήρθε ύστερα από μία κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον των λουτρών Πόζαρ, αφού η δημοτική επιχείρηση, οι εργαζόμενοι σε αυτήν αλλά και το σύνολο των εμπόρων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή πίεζαν για την αποφυγή του «μοιραίου».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλμωπίας, Χρήστο Μπάτση, μέχρι αργά χθες το βράδυ φορείς της δημοτικής επιχείρησης ήταν σε συνεχείς συσκέψεις και σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με σκοπό να αποφευχθεί το λουκέτο.

Σε δηλώσεις του στο makthes.gr ο κ. Μπάτσης υπογράμμισε πως «αποφασίστηκε αναστολή όλης της απόφασης και όχι μόνο της επικείμενης σφράγισης. Αυτό σημαίνει πως έχουμε πλέον όλον τον νόμιμο χρόνο για να προχωρήσουμε στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είναι χρονοβόρα και μπορεί να πάρει έως και 1 χρόνο για να ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε, μια και θα ελεγχόμαστε συχνά από όλους τους φορείς».

Το μέλλον των Λουτρών Πόζαρ διακυβεύθηκε μέχρι και σήμερα το πρωί που ανακοινώθηκε και επίσημα η αναστολή της απόφασης για κλείσιμο. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία στο Λουτράκι Αριδαίας και στην ευρύτερη περιοχή έζησε ώρες αγωνίας, αφού τα λουτρά αποτελούν πηγή εισοδήματος για 3.000 ανθρώπους.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Βογιατζόγλου - Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ