Quantcast

http://picasion.com/

Έξι σχολεία της Ημαθίας ανοίγουν τις πόρτες τους στα προσφυγόπουλα

Τριακόσια τέσσερα γυμνάσια και λύκεια απ΄όλη την χώρα αναμένεται να υποδεχτούν προσφυγόπουλα για το σχολικό έτος 2019-2020. Συγκεκριμένα, με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη καθορίστηκαν οι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν τάξεις μαθητών/τριών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες κυρίως όμως προσφυγόπουλων. Όσον αφορά το νομό Ημαθίας, τα έξι σχολεία που θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα είναι τα εξής:

6 σχόλια:

  1. ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ...ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ..!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η πολύ «δικαιοσύνη» μόνο μη μας έρθει βαριά!
      Να προσέξουμε...

      Διαγραφή
  2. Να μην καθόλου σχολείο να φύγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν ή παιδιά μεταναστών Πακιστάν, Αφγανιστάν κ.λ.π. που εισήλθαν παράνομα στη χώρα; Θα απαντήσει κάποιος αρμόδιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εἶναι βλασφημία καί προσβολή, ἐκτός ἀπό ἀνακριβές, νά χρησιμοποιῆται ἡ λέξις πρόσφυξ προκειμένου περί λαθρομεταναστῶν. Ν' ἀπελαθοῦν πάραυτα μαζί μέ τούς εἰσβολεῖς - γονεῖς των, ὄχι νά φοιτοῦν σ' ἑλληνικά σχολεῖα._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ευρώπη ήρθε η ώρα να πληρώσει για την εκμετάλλευση αιώνων των χωρών της Αφρικής και της Ασίας. Η στυγνή εκμετάλλευση (λόγω καπιταλισμού και υπερκερδών), χωρίς τις αντίστοιχες επενδύσεις στις χώρες αυτές, με την υπέρμετρη ευημερία των Δυτικών χωρών σε βάρος τους για αιώνες, οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς στην πλούσια Δύση. Αν δεν γίνουν επενδύσεις εκεί στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας ώστε να καλυτερέψει η ζωή τους, μην περιμένει κανείς να σταματήσουν οι ροές των απελπισμένων.
    Και κάτι ακόμα, η Δυτική καπιταλιστική βιομηχανία χρειάζεται αρκετούς από αυτούς για να έχει ακόμη πιο φθηνά εργατικά χέρια (γι' αυτό και δεν παίρνει δραστικά μέτρα ακόμη), αλλά και για να απειλεί τους Ευρωπαίους εργάτες για λιγότερες απαιτήσεις. Τόσο απλά .
    "και δεν είμαι ούτε καν κομμουνιστής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ