Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΕΚΕ: Χαριστική Βολή για την Ελληνική Ροδακινοπαραγωγή

Επιπλέον δασμός 25% στις εξαγωγές ελληνικής κομπόστας ροδάκινου στις Η.Π.Α.
Μετά το ρωσικό εμπάργκο που «γονάτισε» τους Έλληνες παραγωγούς επιτραπέζιου ροδάκινου, έρχονται τώρα οι Η.Π.Α. να κάνουν το ίδιο στο βιομηχανικό ροδάκινο, επιβάλλοντας δασμούς 25% επιπλέον του υφιστάμενου 18%, οδηγώντας τις εξαγωγές κομπόστας ροδάκινου σε μηδενισμό. Η αγορά των Η.Π.Α. είναι εξαιρετικά σημαντική για την κομπόστα ροδάκινο, αφού η αξία των ελληνικής προέλευσης εισαγωγών κυμαίνεται στα 50.000.000 δολάρια. Κατά κανόνα, οι κομπόστες που εξάγονται στις Η.Π.Α., παράγονται με ειδικές προδιαγραφές και έτσι δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες διάθεσής τους. Ακόμα χειρότερα, η απόφαση αυτή ήρθε αμέσως μετά το τέλος της φετινής παραγωγικής περιόδου, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τις βιομηχανίες κομπόστας που έχουν στις αποθήκες τους μεγάλα αποθέματα προϊόντων για την Αμερική.

Οι ροδακινοπαραγωγές περιοχές, και ιδίως η Πέλλα και η Ημαθία, έχουν γίνει έρμαιο των παγκόσμιων εμπορικών συσχετισμών και αντιμετωπίζουν πλέον αξεπέραστα προβλήματα. Οι βιομηχανίες κλονίζονται και οι παραγωγοί πτωχεύουν. Η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, έθεσε το πρόβλημα έγκαιρα τόσο στην προηγούμενη όσο και στην τωρινή κυβέρνηση, αλλά και στις ευρωπαϊκές αρχές.

Καλούμε την κυβέρνηση να αγωνιστεί για την εξαίρεση των μεταποιημένων φρούτων από την καταστροφική λίστα, όπως το κατάφερε με άλλα προϊόντα. Διαφορετικά, πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας του κλάδου, δηλαδή των βιομηχανιών και των παραγωγών.

7 σχόλια:

  1. Να κλείσετε να στραφούμε σε άλλες καλλιέργειες να ησυχάσουμε!! Μας φάγατε την ζωη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια. Και δεν είναι ο μόνος τομέας που συμβαίνει αυτό για τη χώρα μας.
    Πού είναι και τι κάνουν οι μεγάλοι πολιτικοί μας όμως;;;;Εάν είναι να στήσουν καμιά κομπίνα με μίζες και offshore για την πάρτι τους και για τους φίλους τους τη κάνουν καλά τη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 50.000.000 $ μόνο από το εμπόριο με ΗΠΑ.
    Κατά τα αλλα,πεινάτε,και δηλώνετε 3 χιλιάρικα το χρόνο στην εφορία.
    Περιουσιολόγιο από την πρώτη σας φορολογική δήλωση,κατάσχεση σε ότι δε δικαιολογείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε μεγαλε εσυ πρεπει να εισαι και πολυ γατος, μεγαλος γατος, ΓΑΤΟΝΙ.
      ναι ρε στη τζεπη μας μπαινουν ολα αυτα τα δολαρια και μαλιστα σε δολαρια.
      και φυσικα ρε μεγαλε αλλα τοσα παιρνουν και οι βιομηχανοι αλλα τοσα παιρνουν και φορτηγατζηδες, αλλα τοσα και οι κλακτζηδες, αλλα τοσα και τα βαπορια που τα κουβαλανε. ελα να σε δωσουμε και σενα τα μισα μπας και σου φυγει το άχτι που εχεις για τους αγροτες που οι περισσοτεροι ειναι για κλαματα ρεεεεεε.

      Διαγραφή
  4. Ναι ζάμπλουτοι οι αγρότες ανισόρροπε τα δολάρια όλα οι αγρότες τα παίρνουν δουλεύουμε εμείς να κάθεσαι εσυ ξεφτίλα έρχεται η ώρα σας όμως ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η Πειραιώς να είναι καλά και ας κλείσουν όλες οι υπόλοιπες αγορές του κόσμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα αναλάβουν τα λαμόγια τα κοματοσκυλα που από το πουθενά γίνανε εργοστασιάρχες με της μπήκες τους να καθαρίσουν τη μπουγάδα!!!!! Αλίμονο σε σας ρε ντουβαρια αγρότες που τους λιβανιζετε και δεν τους έχετε πυροβολήσει ακόμα!! Σας λέω ντουβαρια γιατί κατά το ποίμνιο και οι ηγέτες!! Εσείς κρατάτε τους τα λαμόγια εκεί και θα δείτε χα ι τη!! Από το κύκλο εξαγωγών που είναι όπως είπατε 50.000.000 ευρώ πόσα κέρδη είδατε στης μετοχικές σας μερίδες??? Τη ζημιά όμως θα τη δείτε αμέσως!! Γι'αυτό σας λέω ντουβαρια να μην σας πω τίποτα άλλο!! Κανονικά το ζώα σας αρμοζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ