Quantcast

http://picasion.com/

ΕΔΕ στο νοσοκομείο Νάουσας για... κουρασμένη αναισθησιολόγο

Της Δέσποινας Βογιατζόγλου
Για άρνηση εκτέλεσης καθήκοντος κατηγορείται γιατρός του Νοσοκομείου Νάουσας, η οποία δεν χορήγησε αναισθησία σε 19χρονη ασθενή, σε προγραμματισμένο χειρουργείο το καλοκαίρι. Με έγγραφη αναφορά προς τη

διοίκηση του Νοσοκομείου Ημαθίας η μητέρα της φοιτήτριας κατήγγειλε «την ανάρμοστη, αντιεπιστημονική και απάνθρωπη συμπεριφορά επιμελήτριας του Νοσοκομείου, η οποία κατά την διάρκεια νοσηλείας της 19χρονης κόρης της, τις προσέβαλλε βάναυσα, δυσφήμισε το νοσοκομείο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, έπληξε την αξιοπιστία τους και φυσικά αντιμετώπισε με απάνθρωπο και απαξιωτικό τρόπο ασθενείς και συνοδούς». Η αναφορά βρίσκεται ήδη στα χέρια της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Νάουσας, με κοινοποίηση στον Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας και διατάχθηκε άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Συγκεκριμένα, και με βάση την καταγγελία της εκπαιδευτικού από τα Γιαννιτσά, η νεαρή κοπέλα εισήχθη στις 31 Ιουλίου για προεγχειρητικό έλεγχο στο Νοσοκομείο Νάουσας, ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού με αναμονή 2 μηνών. Έγινε η εισαγωγή και όλη η σχετική προετοιμασία για να χειρουργηθεί στις 1 Αυγούστου η 19χρονη στην ορθοπεδική κλινική. Το βράδυ ωστόσο η αναισθησιολόγος απευθυνόμενη στη συνοδό μητέρα και στην κόρη τις ζήτησε «να φύγουν από την κλινική και το νοσοκομείο». Η γιατρός, που αντιμετωπίζει πειθαρχικές ευθύνες, ισχυρίστηκε πως «δεν αναλαμβάνει προγραμματισμένα χειρουργεία – παρά μόνο έκτακτα – και είναι “πολύ κουρασμένη” και πως κακώς οι γιατροί κλείνουν ραντεβού χωρίς η ίδια να το ξέρει».

Στην καταγγελία η μητέρα της φοιτήτριας αναφέρει πως «την επόμενη μέρα του προγραμματισμένου χειρουργείου, όταν συνάντησε την αναισθησιολόγο, η γιατρός τη ρώτησε με έντονο ύφος γιατί δεν έφυγε από το νοσοκομείο και πως άδικα περιμένει γιατί δεν θα προχωρήσει στην αναισθησία, καθώς καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά». Το αποτέλεσμα ήταν η αναβολή του χειρουργείου που πραγματοποιήθηκε 10 μέρες αργότερα, «χάριν στην ευσυνειδησία, τον επαγγελματισμό, την ευαισθησία και την άψογη συμπεριφορά των ορθοπεδικών γιατρών του νοσοκομείου Νάουσας» καταλήγει στην αναφορά της η μητέρα της 19χρονης.

Σύμφωνα με την διοίκηση του Νοσοκομείου Νάουσας η συγκεκριμένη γιατρός έχει προκαλέσει κι άλλες φορές προβλήματα στην εκτέλεση προγραμματισμένων χειρουργείων, με αποτέλεσμα την αναβολή αυτών και σε μία περίπτωση μάλιστα χειρουργείου με αναμονή 6 μηνών.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης εγείρει για ακόμα μία φορά το θέμα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στις νοσηλευτικές μονάδες της Ημαθίας, αφού αντί για το ελάχιστο των δύο αναισθησιολόγων πρωινής βάρδιας, τις περισσότερες μέρες, λόγω ρεπό και αργιών, εργάζεται μόνο ένας.


11 σχόλια:

  1. ισως να ειχε δικιο η γιατρος.
    ειναι θεμα εσωτερικης λειτουργίας το ζητημα μιας αναφέρεται σε προγραμματισμένο χειρουργείο και δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν επαιρνε το φακελακι θα ξεχνουσε το θεμα εσωτερικης λειτουργίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κατάλαβε οτι ήθελε φακελάκι;; μπαμ κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προγραμματισμένο χειρουργείο χωρίς αναισθησιολογο δεν είναι προγραμματισμένο. Μπορεί την ίδια ώρα να είχαν προγραμματίσει και οι χειρουργεί ένα χειρουργείο κτλ. Ένας αναισθησιολογος = μόνο επείγοντα και ας αφήσουν τις εξυπνάδες όλοι. Με εναν αναισθησιολογο δεν προγραμματίζεις τίποτα εκτός απο προσλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με 2 αναισθησιολόγους-σκλάβους, και θέλετε να λέτε ότι κρατάτε νοσοκομείο.
    Όπως λένε στο χωριό μου,με ξένους κ@λους,όσα παλούκια πηδάω...
    Συμβουλή προς την αναισθησιολόγο:
    Το γεγονός ότι κανένας γιατρός δεν έρχεται,δεν σου λέει κάτι;
    Σήκω και φύγε,πήγαινε στο εξωτερικο για μια εργασία με ανθρώπινες συνθήκες και καλές αποδοχές.Η ζωή σου είναι μια.
    Και αστους να ψάχνουν κορόιδα δούλους για την γαλέρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αναισθησιολογοι εμπλέκονται σε κάθε βαρύ περιστατικό σε ένα νοσοκομείο με πρώτιστο μέλημα την επείγουσα διασωληνωση και εξασφάλιση του αεραγωγού ενός βαρέως πάσχοντα. Αν άραγε την ώρα που χειρουργούνταν το προγραμματισμένο περιστατικό με τη φοιτήτρια (προφανώς όχι επείγον η βαρύ) μια άλλη φοιτήτρια ίδιας ηλικίας χτυπούσε με μηχανάκι και χρειάζονταν επείγουσα διασωληνωση στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Νάουσας, ποιος θα τη δισωληνωνε τη στιγμή που λόγω έλλειψης προσωπικού υπήρχε μόνο ένας αναισθησιολογος; Μήπως η καταγγελουσα μητέρα;;;; Επίσης αν εσείς που επιτιθεστε στη γιατρό χρειαζόσασταν επείγον χειρουργείο για πχ σκωληκοειδίτιδα, θα αισθανόσασταν ασφαλείς να σας δώσει αναισθησία μια γιατρός που είναι άυπνη και κουρασμένη λόγω των συνεχών εφημεριών;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρω κάτι αλάνια από τον μαχαλά,ένα μπουκέτο στα μούτρα και είσαι αναίσθητος για κάνα μισάωρο.
    Δίνουν και επαναληπτικές δόσεις!!
    Να τους πω να βάλουν χαρτιά για πρόσληψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @4.17 Τόσο ο AL6 όσο και ο Petit Koulis πάντα τέτοιους γιατρούς ήθελαν.
      Σε λίγο θα ψάχνουν και στους λαθρομετανάστες με προϋπηρεσία στο Καμερούν και στην Ζιμπάμπουε.
      Κατάφεραν και έδιωξαν τους μορφωμένους.

      Διαγραφή
  8. Εσας τωρα σας φταίνε οι γιατροι ε; Αυτα τα χάλια υπαρχουν εδω και χρόνια και οσο παει χειροτερεύει η κατάσταση. Δεν φταινε οι γιατροί που καλούνται να ανταπεξελθουν σε τριτοκοσμικες συνθήκες αλλα αυτοι που ψηφίζεις τοσα χρονια εσυ ελληνακο. Αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει αν πεθαίνουν σαν τα σκυλιά οι καρκινοπαθεις, αν δεν υπαρχουν μαιευτικες κλινικές να γεννησουν με αξιοπρέπεια οι έγκυες γυναίκες, αν δεν υπαρχουν γιατροί να εξετάσουν με κάποια σοβαρότητα ακομα και βαριά περιστατικά και ριχνουν το μπαλάκι ακομα και στους ειδικευμένους. Αυτοι που ΕΣΥ δυστηχως επέλεξες να σε ξεφτιλίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ λέω να την δέσουν πίσω από ένα ασθενοφόρο και να την περιφέρουν στην πόλη,και στο τέλος να λιθοβολήσουν και να κάψουν ότι απομείνει από αυτή...😂
    Ουστ ρε ταλιμπαν,θέλετε και γιατρούς δούλους!!!
    Μήπως θέλετε να περάσει και από το σπίτι σας να σας στρώσει και τα χαλια;
    Στην Ελλάδα,όπου 8,5 στους 10 δηλώνουν κάτω από το αφορολόγητο,
    Θέλουν και γιατρό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ