Νάουσα: Δράσεις με κρασί και πολιτισμό, αλλά χωρίς… αυτοκίνητα

Σε μια πρωτότυπη δράση προχωράει ο Δήμος Νάουσας, καθιερώνοντας κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο». «Ζω την πόλη μου - Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» λέγεται η δράση που καθιερώνεται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα στην πόλη της Νάουσας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νικόλα
Καρανικόλα και της δημοτικής αρχής. Η αρχή της νέας δράσης γίνεται την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, η οποία θα πλαισιώνεται από εκδηλώσεις με θέμα «Οίνος και Πολιτισμός: Γευόμαστε τα κρασιά της Νάουσας!», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.30.

Κεράσματα, μαγειρέματα και καντάδες

Σ’ ότι αφορά τις εκδηλώσεις, θα έχει κέρασμα τοπικών κρασιών στους δημότες και στους επισκέπτες σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης (στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου) με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών της Νάουσας, εκδηλώσεις γαστρονομίας και γευσιγνωσίας με στόχο την ανάδειξη των ποιοτικών τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νάουσας.

Ειδικότερα, εστιάτορες της πόλης θα ετοιμάσουν από τις 11 το πρωί σε ένα μεγάλο τραπέζι που θα στηθεί στο νεοσύστατο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών (στο Δημοτικό Πάρκο, δίπλα στο Ηρώο) συνταγές μαγειρικής με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο κρασί και το τοπικό σκληρό τυρί «μπάτσιος», οι οποίες θα εισαχθούν στη συνέχεια και στο μενού των εστιατορίων της πόλης.

Επίσης, το Τμήμα Καντάδας Μουσικού Σωματείου Ωδείου Ναούσης από τις 11.00 το πρωί (αφετηρία από την πύλη του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας) θα τραγουδήσει καντάδες και τραγούδια της παρέας και του κρασιού στους δρόμους της πόλης που θα είναι ελεύθεροι από τα οχήματα.

Δράση του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Δήμου Νάουσας με βιωματικά φωτογραφικά «παιχνίδια», μουσικό event με DJ στο χώρο δράσης καθώς και εκπαίδευση από την Ακαδημία Ασφαλούς Οδήγησης για την ασφαλή χρήση του ηλεκτρονικού ποδηλάτου καθώς και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρούς μαθητές, με αυτοκινητάκια, συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις στο πλαίσιο της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο», την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ό,τι αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 π.μ. έως τις 16.00 η διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων εντός του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η δράση, με περιμετρική χάραξη την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος του κόμβου με τη Βενιζέλου έως την συμβολή της Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη Βύρωνος, με συνέχεια από την οδό Περδικάρη και τη Βασιλέως Φιλίππου έως την πλατεία Καρατάσου, και ακολούθως περιμετρικά έως την συμβολή με τη Βενιζέλου και ακολούθως τη Βενιζέλου έως την συμβολή της με τη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ