Η τέταρτη ανταλλαγή µαθητών στο πλαίσιο του προγράµµατος Erasmus+ ΚΑ2 µε τίτλο «Trans European Water Sustainability µε θέµα την αειφορία του νερού πραγµατοποιήθηκε στο Bagenkop της Δανίας. Το 5ο ΓΕΛ εκπροσώπησαν οι µαθητές της Β τάξης Βασιλείου Μαρία-Ελένη,, Γκαλίτσιου Δήµητρα, Ντάφης Ραφαήλ, Πιπερίδης Παναγιώτης και Ταιπλιάδου Βασιλική συνοδευόµενοι από τις καθηγήτριες Καραγιάννη Φράγκα και Θυµιοπούλου Χριστίνα. Μετέβησαν 31 συνολικά µαθητές από Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία και Πορτογαλία. Στο Bagenkop της Δανίας παραβρέθηκε η επταµελής αποστολή από την Δευτέρα 30 Σεπτεµβρίου έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 και εργάστηκε σε θέµα που αφορούσε τις επιπτώσεις της ανόδου της στάθµης της θάλασσας και συµπληρωνόταν από µυθολογικές αναφορές της κάθε χώρας σχετικές µε το νερό.
Στις πέντε µέρες εργασιών της κινητικότητας οι µαθητές έλαβαν µέρος σε πολλές δραστηριότητες εντός του σχολικού περιβάλλοντος , έχοντας έτσι την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή µε το δανέζικο εκπαιδευτικό σύστηµα και τις δοµές του, αλλά και να ενηµερωθούν σε βάθος για την άνοδο της στάθµης της θάλασσας. Επιπλέον τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν το νησί Mendo , όπου βίωσαν το φαινόµενο της παλίρροιας, να ψαρέψουν στη Βόρεια Θάλασσα και να παρατηρήσουν τις καλλιέργειες σε µία πρότυπη βιολογική φάρµα.
Μαθητές από έξι διαφορετικές χώρες και κουλτούρες συµµετείχαν ενεργά σε µία τόσο πολυπολιτισµική οµάδα και επικοινώνησαν σε µία κοινή γλώσσα , συνάπτοντας παράλληλα δυνατές φιλίες! Για άλλη µια φορά το πρόγραµµα Erasmus έδωσε την ευκαιρία στους µαθητές να βιώσουν µια ανεπανάληπτη εµπειρία και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους!
Το πρόγραµµα χρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ..
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η Ημαθία και η Θεσσαλονίκη μετά την είδηση του θανάτου της Φωτεινής Μπουφίδου. Το άτυχο κορίτσι έφυγε
-
Οργανώνεται το κίνημα «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» στην Ημαθία
-
Tην ημέρα θα λειτουργεί ως καφετέρια και στη συνέχεια θα μετατρέπεται σε μπαρ, προσφέροντας ποτά, finger
-
Στη θλίψη έχει βυθιστεί η κοινωνία της Αλεξάνδρειας μετά την είδηση του θανάτου του Χρήστου Τσιόμπρα. Ο εκλιπών ταξίδεψε για την «Γειτονιά
-
Σοβαρό ατύχημα με τραυματισμό ενός 47χρονου άνδρα σημειώθηκε σε αυλή σπιτιού στη Μελίκη το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουνίου 2026.
-
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαμόγελα, μουσική και θετική διάθεση πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, 2 Ιουλίου, τα εγκαίνια του
-
Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην πορεία του πραγματοποίησε ο Μιχαήλ - Κλήμης Κουφόπουλος, αποδεικνύοντας ότι η θέληση, η επιμονή και η
-
Επιστροφή στο χωριό για μάθημα... παραδοσιακής βλάχικης χορτόπιτας για τον Γιώργο Καραμίχο που άφησε για λίγο τα θεατρικά και τηλεοπτικά
-
Έχει πάνω από 100.000 followers στο Instagram - Έκλεψε τις εντυπώσεις στο νησί των ανέμων
-
Ένας από τους ανθρώπους που οραματίστηκαν και έθεσαν τα θεμέλια της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», ο αείμνηστος Αριστοτέλης (Τέλης)








Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.