Quantcast

http://picasion.com/

92 εκ. ευρώ αποζημιώσεις σε 7 έτη πήρε το ροδάκινο - Παράθυρο Βορίδη για νέα de minimis

Εξετάζει και νέα de minimis με αφορμή τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών το ΥπΑΑΤ, λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, κας Θεοδώρας Τζάκρη, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ εξετάζει το ενδεχόμενο για νέα de minimis. Όμως όπως τόνισε «πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα των ροδακινοπαραγωγών και όχι να βασιζόμαστε στα de minimis κάθε χρόνο, τα οποία σημειωτέον έχουν το χαρακτήρα αποζημίωσης για κάποιο απρόβλεπτο, έκτακτο γεγονός». 

Ο Μάκης Βορίδης υπενθύμισε ότι το ροδάκινο έλαβε de minimis πέρσι 13,1 και 8,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από το 2011 έως το 2017 στο ροδάκινο κατέληξαν 92 εκατ. ευρώ, ήτοι το 8% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. «Αυτό το στοιχείο πρέπει να το προσέξουμε γιατί μπορεί να προκαλέσει διαμαρτυρίες από παραγωγούς άλλων προϊόντων για το πώς κατανέμονται οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ», σημείωσε. Ως προς τούτο η κα Τζάκρη απάντησε ότι είναι ακριβότερη η ασφάλιση για τις δεντροκαλλιέργειες.

Ανακοίνωση με αφορμή την συζήτηση εξέδωσε και η βουλευτής στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι «κατά την διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη για την καταβολή ενισχύσεων de minimis και συνδεδεμένων ενισχύσεων στους ροδακινοπαραγωγούς ώστε να ενισχυθεί το εισόδημά τους, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού απάντησε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της καταβολής τους, στην συνέχεια ομολόγησε ότι το έργο του ΕΛΓΑ θα παραδοθεί στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες μάλιστα εξεδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να συμμετέχουν οργανικά στον ΕΛΓA».

1 σχόλιο:

  1. Λίγα είναι τα 92 εκ...πρέπει μόνο αποζημίωση να είναι από δω και πέρα το εισόδημα του παραγωγού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ