Το 5ο Γυμνάσιο Βέροιας συνεχίζει το πρόγραμμα Erasmus

Το 5ο Γυμνάσιο Βέροιας συνεχίζει για δεύτερη σχολική χρονιά το πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο «eDUCATE», «Θέατρο για την αλλαγή: Ευρωπαϊκές αξίες και Θεατρική αγωγή για την ενεργοποίηση της μάθησης και την ενδυνάμωση των μαθητών». Από τις 14 έως τις 19 Οκτωβρίου 2019
πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση καθηγητών του προγράμματος στο Βιτέρμπο της Ιταλίας.Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τις καθηγήτριες Γκόρη Ευρυδίκη και Βάχλα Αικατερίνη. Το σχολείο υποδοχής Liceo Gimnasio Classico Mariano Buratti μας επιφύλαξε μια ζεστή φιλοξενία γεμάτη δημιουργικές δραστηριότητες. 

Η παιδαγωγική ομάδα του Liceo M. B. μας ξενάγησε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου βρίσκονται τα Παπικά ανάκτορα τα οποία χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα και όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο κονκλάβιο στην ιστορία. Επισκεφτήκαμε τη Villa Lante, έναν αναγεννησιακό κήπο του 16ου αιώνα, το Teatro Unione, ένα πραγματικό κόσμημα ανάμεσα στα ιταλικά ιστορικά θέατρα και την Νεκρόπολη των Ετρούσκων στην Ταρκυνία με τους πανάρχαιους τάφους της. Παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, τον Υμπύ Τύραννο (Ubu Roi), παρωδία του Μακμπέθ του Αλφρέ Ζαρρύ, από τα παιδιά της σχολικής θεατρικής ομάδας, στο αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο του Φερέντο. 

Συμμετείχαμε σε θεατρικά εργαστήρια σχετικά με την ιστορία, τους ρόλους-τύπους και τις τεχνικές αυτοσχεδιασμού της Commedia dell’ Arte από δυο σύγχρονους εκφραστές της, τον Federico Moschetti και την Irene Scialanca, μέλη της ομάδας TradirEfare Teatro. Παράλληλα σχεδιάσαμε και οργανώσαμε τις επόμενες δραστηριότητες του προγράμματος μέχρι την τελική ομαδική θεατρική παράσταση που θα λάβει χώρα τον Μάιο του 2020 στη Μάλτα. 

Το πρόγραμμα είναι διετές και χρηματοδοτείται εξ’ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ..

3 σχόλια:

 1. Αμάν με αυτά τα ξενεράσμους. Χάνονται τζάμπα μηθητο-ώρες για βόλτες και ταξιδάκια και μπόλικο παραδάκι σε εποχές, εννοείται, οικονομικής στενότητας.
  Άσε που οι υπεύθυνοι καθηγητές παραμελούν την καθημερινότητα λόγω προετοιμασίας της γραφειοκρατίας που είναι αρκετή.
  Ο σκοπός όλου αυτού παραμένει μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και όχι μόνο. Υπάρχουν και τα "τυχερά"!!!
   Κατάλαβες, μακριά από αδιάκριτα μάτια κλπ, κλπ.

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ