Χόρεψαν πυρρίχιο στην υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων

Σήκωσαν τη σημαία για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
Άλλη μια δράση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποίησαν οκτώ δραστήρια μέλη του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες» το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου. Μετά την επιτυχημένη
ανάβασή τους, τον Ιούλιο που μας πέρασε, στον Μύτικα, σειρά αυτή τη φορά είχε η υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων. «Χορέψαμε τον πυρρίχιο χορό και υψώσαμε τη σημαία με τον επετειακό λογότυπο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων για μια ακόμη φορά» ανέφερε στο pontos-news.gr το μέλος της αποστολής και αντιπρόεδρος του σωματείου, Κώστας Χατζησάββας. 

«Εκεί ήταν πάνω από 300 ορειβάτες όλων των εθνικοτήτων που έμειναν άφωνοι με τον πυρρίχιο που παρουσιάσαμε υπό τον ήχο της ποντιακής λύρας. Ρωτούσαν μετά για τον ποντιακό ελληνισμό. Τους εξηγήσαμε (γιατί δεν ήξεραν) λίγα πράγματα για τη ιστορία των προγόνων μας, τη Γενοκτονία που υπέστησαν και πολλά άλλα τα οποία τα άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον» τόνισε ο αντιπρόεδρος του σωματείου. «Το χρωστάμε σε όλους αυτούς που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα ιερά χώματα του Πόντου. Νιώθουμε ότι τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας μέσω παρόμοιων δράσεων» κατέληξε.

Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ