Quantcast

http://picasion.com/

Βοργιαζίδης: «Η κυβέρνηση ζητάει τα αποθεματικά των Δήμων»

Το θέμα των αποθεματικών ταμείων των Δήμων ανέδειξε ο Κώστας Βοργιαζίδης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος τόνισε πως αν και το θέμα φαινόταν πως είχε μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ωστόσο πριν από περίπου 15 μέρες ήρθε ένα έγγραφο που ουσιαστικά επανεμφανίζει
υπενθυμίσεις για την συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του επικεφαλής της «Δράσης με Γνώση»:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου μ' ένα θέμα που έχει ξεκινήσει δυστυχώς από το 2015. Και εννοώ δυστυχώς, διότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, το θέμα αυτό ήρθε στην επικαιρότητα. Ήταν λοιπόν Απρίλιος του 2015, όταν είχε βγει η περιβόητη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία υποχρέωνε τους Δήμους να καταθέσουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Να θυμίσω πως τότε υπήρξαν πληθώρα αντιδράσεων. Είχε καταδικαστεί ομόφωνα! Μετά τις αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, το θέμα ουσιαστικά αποσύρθηκε ή αν θέλετε αναβλήθηκε για αργότερα. Θεωρήσαμε πως η σημερινή κυβέρνηση, που το καταδίκαζε κατά το παρελθόν, θα το έβαζε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. 

Αντ' αυτού όμως, με εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε στις 29 Αυγούστου 2019 του Υπουργείου Εσωτερικών, επανεμφανίζονται υπενθυμίσεις σχετικά με την μεταφορά διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ήταν κάτι που έκανε αλγεινή εντύπωση σ' όλους του δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, που οι περισσότεροι απ' αυτούς προέρχονται από τη ΝΔ και αυτό έχει την σημειολογία του. 

Συντάχθηκε ένα κείμενο διαμαρτυρίας και να θυμίσω πως υπάρχει μια αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου». 

6 σχόλια:

  1. φυσικα τα θέλει , με το εργο που πηραν οι φιλοι του στο ελληνικο , θα ξετιναξουν τα παντα. περαστικά μας............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν στα ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρηθηκες; Άσε την πολιτική, Δήμαρχος είσαι, όχι Βουλευτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά! Απλώς, τώρα που έκανε κολλεγιά με την Μπατσαρά, αισθάνεται την ανάγκη να το παίξει αντικυβερνητικός, για ξεκάρφωμα. Πάλι καλά που δεν έκαναν μαζί τις δηλώσεις διαμαρτυρίας να λες!

      Διαγραφή
    2. Σοβαρευτείτε να δούμε τι θα κάνει και μετά τον κρίνουμε

      Διαγραφή
    3. Εμείς τον είδαμε. Εσύ πού ήσουν πεντέμισυ χρόνια, που είναι δήμαρχος; Δεν ζεις στην Βέροια;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ