Quantcast

http://picasion.com/

Βέροια-Αθήνα: Πόσο κοστίζουν τελικά τα διόδια;

Δείτε τις αποδείξεις
Πόσες στάσεις και πόσα χρήματα χρειάζεται ένας συμπολίτης μας από τη Βέροια, για να πάει και να γυρίσει στην Αθήνα; Η απάντηση βρίσκεται στη φωτογραφία που μας έστειλε ένας αναγνώστης μας, με κρατημένες όλες τις αποδείξεις των διοδίων που χρειάζονται για τη διαδρομή
με επιστροφή. Θα χρειαστούμε λοιπόν να κάνουμε συνολικά 20 στάσεις, σε σταθμούς διοδίων και να πληρώσουμε το ποσό 60,10€ (πήγαινε-έλα). Καθόλου μικρό ποσό για την Ελλάδα της κρίσης. Πιο συγκεκριμένα:

Η απόσταση μεταξύ Βέροιας - Θεσσαλονίκης είναι στα 520 χλμ οδικώς. Σε περίπτωση που πάτε οδικώς με το όχημά σας, είναι ο καλύτερος και πιο οικονομικός τρόπος, αν θα ταξιδέψετε πολλά άτομα μαζί και μοιραστείτε το έξοδα μετακίνησης. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να υπολογίσετε τόσο τα έξοδα της βενζίνης, πετρελαίου ή αερίου όπως και τα διόδια που υπάρχουν. 


Όσον αφορά τα καύσιμα του αυτοκινήτου σας, υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε περίπου 42 λίτρα βενζίνη με μια σταθερή ταχύτητα στα 110 χιλιόμετρα και κατανάλωση 8λτ/100χλμ. 

Για να καλύψετε τη διαδρομή θα χρειαστείτε περίπου 4:30 ώρες υπολογίζοντας και μια 10λεπτη στάση σε ένα βενζινάδικο. 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλα τα διόδια Αθήνα Θεσσαλονίκη που θα συναντήσετε στην διαδρομή καθώς και πόσο κοστίζουν ανά σταθμό.


Κόστος διοδίων Βέροια - Αθήνα 2019

  1. Σταθμός διοδίων Αιγινίου 2,20
  2. Σταθμός διοδίων Λεπτοκαρυάς 3,20
  3. Σταθμός διοδίων Μακρυχωρίου 2,50
  4. Σταθμός διοδίων Μοσχοχωρίου 4,00
  5. Σταθμός διοδίων Πελασγιάς 3,40
  6. Σταθμός διοδίων Μαυρομαντήλας 1,90
  7. Σταθμός διοδίων Αγίας Τριάδας 1,75
  8. Σταθμός διοδίων Τραγάνας μετωπικός 3,80
  9. Σταθμός διοδίων Θήβας μετωπικός 3,85
  10. Σταθμός διοδίων Αφιδνών 3,25


Σύνολο: 30,05 ευρώ

1 σχόλιο:

  1. Η νεα κυβερνηση σκεφτεται να ελαφρυνει καθολου το μεγαλο αυτο βαρος των διοδιων η για μια ακομα φορα φταιγαν οι προηγουμενοι κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ