«Στερεύουν» οι τραυματιοφορείς στο Νοσοκομείο - Προχώρησαν σε στάση εργασίας

Στην πανελλαδική ολιγόωρη στάση εργασίας συμμετείχαν το πρωί της Τρίτης 3/9 οι Τραυματιοφορείς στο Νοσοκομείο Βέροιας. Οι Τραυματιοφορείς διαμαρτύρονται για τον «αφανισμό» τους από τα Δημόσια Νοσοκομεία, καθώς όπως καταγγέλλουν, οι μισοί μετατάχθηκαν σε υπηρεσίες
στους δήμους, αφήνοντας στην καλύτερη περίπτωση δυο τραυματιοφορείς στη βάρδια για κάθε Νοσοκομείο. Ζητούν άμεσα προσλήψεις, καθώς από τις αρχές του νέου έτους θα παραμείνει ένας πολύς μικρός αριθμός «γηρασμένου» προσωπικού, με κίνδυνο για την υγεία των ασθενών. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ο «γερασμένος» εξοπλισμός αλλά και οι χαμηλοί μισθοί. Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο που υπογράφει το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας:

«Ο εμπαιγμός της προηγούμενης κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων των τραυματιοφορέων που θέταμε ήταν απίστευτος. Οι ελλείψεις τραυματιοφορέων συμβάλλουν κατά πολύ στις πολύωρες αναμονές των ασθενών στα ΤΕΠ, στις τριτοκοσμικές εικόνες που βιώνουν οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά οι οποίοι διακομίζονται υποβασταζόμενοι ή σε φορεία, καρότσια που μεταφέρουν οι συνοδοί.

Αντί για 5.000 τραυματιοφορείς, υπηρετούσαν έως τον Ιούνιο 2019 στα Νοσοκομεία με όλες τις σχέσεις εργασίας, 2.300. Οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%. Δεν φτάνει που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε προσλήψεις, για λόγους ψηφοθηρικούς μετέταξε 526 τραυματιοφορείς ως Σχολικούς φύλακες στους Δήμους (ν.4604/2019, άρθρο87).

Τα Νοσοκομεία έχουν έναν ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενους ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ.

Τον Φλεβάρη 2020 λήγουν οι συμβάσεις 820 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ και 180 συνταξιοδοτούνται έως τέλος του έτους. Εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις και δεν γίνουν προσλήψεις θα απομείνουν στα Νοσοκομεία 674 τραυματιοφορείς που είναι μεγάλοι σε ηλικία. Ο κίνδυνος για τους ασθενείς τεράστιος!!!

Ο εξοπλισμός, καρότσια, φορεία, διαλυμένα. Δεν υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις ασθενοφόρα για τις εσωτερικές διακομιδές με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι τραυματιοφορείς με διαλυμένα φορεία να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μεταφέροντας ασθενείς.

Οι μισθοί είναι κατά μέσο όρο 700 ευρώ το μήνα. Δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όπως και οι άλλοι συνάδελφοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας».


Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ