Quantcast

http://picasion.com/

Τεράστιο πρόβλημα στέγασης στα νηπιαγωγεία της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας

Ανάστατοι οι γονείς των νηπίων - Τι απαντά ο Προϊστάμενος Α' Βάθμιας Δ. Διαμαντόπουλος
Αίθουσες λίγων τετραγωνικών, δημιουργία τάξεων σε ανεκμετάλλευτους χώρους ή ακόμα και σε πρώην γραφεία προσωπικού. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα νηπιαγωγεία σε Βέροια και Αλεξάνδρεια,

λόγω υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία στους γονείς, που εκφράζουν τη έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και την εφαρμογή του νόμου Γιαβρόγλου, που αφορά σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα. Τα πρώτα παράπονα ήδη εκφράστηκαν χθες, όταν στο πρώτο σχολικό κουδούνι παρατηρήθηκε μεγαλύτερος αριθμός νηπίων από πέρσι. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί το πρόβλημα στέγασης σε νηπιαγωγεία, όπου για παράδειγμα δημιουργήθηκαν τάξεις κυριολεκτικά με διαστάσεις 3 επί 3!

Δ. Διαμαντόπουλος: «Είχαμε απότομη είσοδο νηπίων - Βάζουμε κάτω από 15 παιδιά στις μικρές αίθουσες»


Οι ενέργειες της Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας αφορούν κατά προτεραιότητα στην μη μετακίνηση μαθητών από ένα νηπιαγωγείο σε άλλο (κάτι που ο νόμος επιτρέπει) αλλά και η δημιουργία τμημάτων με λίγα παιδιά - κάτω από 15- σε τάξεις που είναι μικρές.

«Είναι η πρώτη φορά φέτος που εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στους δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας και για τον λόγο αυτό έχουν προκύψει αυτά τα θέματα. Στην Νάουσα είναι η δεύτερη χρονιά και βλέπουμε ότι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί. Δεν λέω ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές, όμως θα πρέπει να κατανοήσουν οι γονείς ότι δεν θέλαμε να μετακινήσουμε νήπια σε άλλα σχολικά συγκροτήματα, κάτι που μας ζήτησαν και οι ίδιοι, όπως επίσης και να μην αυξήσουμε τον αριθμό των παιδιών στα τμήματα. Σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο και έναν μηχανικό ελέγξαμε τους χώρους και βρήκαμε που μπορούμε να φτιάξουμε αίθουσες. Για παράδειγμα σε νηπιαγωγείο που είχε μεγάλο διάδρομο ο οποίος ήταν ανεκμετάλλευτος, δημιουργήσαμε μία μεγάλη αίθουσα. Σε άλλο πάλι νηπιαγωγείο δανειζόμαστε αίθουσα του δημοτικού» υπογραμμίζει στο veriotis.gr ο Προϊστάμενος της Α'Β'θμιας Εκπαίδευσης, Διονύσης Διαμαντόπολος.

Δεν φτάνουν οι προκάτ αίθουσες λόγω προσφύγων!

Κι ενώ σε άλλα σχολικά συγκροτήματα της χώρας που αντιμετωπίζεται το ίδιο πρόβλημα, δίνεται λύση έστω και με αίθουσες προκάτ, αυτό δεν συμβαίνει στην Ημαθία. Σύμφωνα με την διεύθυνση εκπαίδευσης τα προκάτ δεν φτάνουν, αφού αυτά χρησιμοποιούνται λόγω της έλευσης επιπλέον προσφύγων στα camp της χώρας.

«Στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες όπου παρουσιάζεται μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρχαν αιτήματα για προκάτ αίθουσες, τα οποία δεν ικανοποιήθηκαν. Εμείς εδώ ζητήσαμε για την περιοχή της Αλεξάνδρειας και η απάντηση ήταν πως θα τα διαθέσουν στους καταυλισμούς των προσφύγων» υπογραμμίζει στο veriotis.gr o κ. Διαμαντόπουλος.

Η ανησυχία είναι έκδηλη για τους γονείς που αναζητούν λύσεις και απαντήσεις για την εξέλιξη στο θέμα της στέγασης αυτή την σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ