Quantcast

http://picasion.com/

Παρελθόν από το Νοσοκομείο ο Μαυρογιώργος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον χώρο της Υγείας, μιας και έχει ανοίξει το θέμα για τους διοικητές των Νοσοκομείων ολόκληρης της χώρας. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως δίνεται σκληρή μάχη για μια θέση στον ήλιο του... δημοσίου συστήματος. Στελέχη όλων των πολιτικών κομμάτων
διεκδικούν μια θέση διοικητή, με τα τηλέφωνα σε υψηλόβαθμους κυβερνητικούς παράγοντες να δίνουν και να παίρνουν. Να σημειωθεί ότι στην προκήρυξη δεν έχει τεθεί ηλικιακό όριο, ενώ δεν αναμένεται για λόγους επίσπευσης των διαδικασιών να γίνουν προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους, αφού προβλέπεται ότι από την αρμόδια επιτροπή «θα παραδοθεί ένας κατάλογος αξιολόγησης στον υπουργό Υγείας, ο οποίος και θα αποφασίσει». 

Παρελθόν από το Νοσοκομείο ο Μαυρογιώργος

Όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας, οι πληροφορίες του veriotis.gr αναφέρουν πως σε λίγες ημέρες ο Τάκης Μαυρογιώργος θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν από την θέση του διοικητή. Άλλωστε, η θητεία του λήγει και τυπικά την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Το όνομα του αντικαταστάτη του θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο προς τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. 



Οι αμοιβές

Όπως και να 'χει, εν μέσω κρίσης μία θέση στη διοίκηση ενός δημόσιου νοσοκομείου φαντάζει ιδανική περίπτωση, καθώς μπορεί να προσφέρει κοινωνικό κύρος, άνοιγμα στην αγορά υγείας, αλλά και εξυπηρετήσεις κάθε λογής σε ασθενείς και μη. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ειδικά τις τελευταίες ημέρες τα τηλεφωνήματα δίνουν και παίρνουν από ενδιαφερόμενους και υποψήφιους διοικητές νοσοκομείων.

Να είναι, άραγε, οι αμοιβές που προβλέπονται και δεν ξεπερνούν πια τα 2.000 ευρώ μηνιαίως με χιλιάδες ευθύνες στην πλάτη τους;

Όπως και να 'χει, η περίφημη θετική απάντηση που αναζητούν τις τελευταίες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων μοιάζει μάλλον λυτρωτική για τους ίδιους, σε μια περίοδο που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλάζει όλα τα πρόσωπα που στελεχώνουν το ΕΣΥ.

3 σχόλια:

  1. Αλεξη το καταλαβατε στο ΣΥΡΙΖΑ....δεν υπαρχουν δημοκρατικες διαδικασιες και αντικειμενικα οταν θελεις να επιβαλλεις την "ιδεολογια" σου. Κανεις δυο βασικα πραγματα: Πρωτον Πληρωνεις και πληρωνεσαι απο τα ΜΜΕ για να σε τρολλαρουν..Δευτερον Βαζεις σε ολες τις θεσεις ¨δικους¨" για να παιζουν το "εργο" σου....οσο για τον λαο ...αυτος ξεχναει ΕΥΚΟΛΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσω ΑΣΕΠ και με απόλυτη διαφάνεια (ονόματεπώνυμα, όχι μόνον αρ. δελτίου ταυτότητος) πρέπει να προκηρύσσονται αυτές οι θέσεις, όχι να είναι καβάντζα για για αποτυχημένους (μη εκλεγέντες) πολιτευτές και άλλους κομματικούς παρατρεχάμενους, επιλεγομένους με αδιαφανή, ρουσφετολογικά, κομματικά κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξένους μάνατζερ στα νοσοκομεία για να δούμε αποτελέσματα, τα οποία δεν έχουμε δει με τους δικούς μας μέχρι σήμερα, με όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν. Ξένους με μεταφραστές δίπλα τους, αλλιώς μην περιμένετε τίποτα.
    Αυτοί που θα μπουν θα έχουν άγνοια από μάνατζμεντ για να τα βουλιάξουν και να οδηγήσουν τον κόσμο στην ιδιωτική ασφάλιση και τα ιδιωτικά νοσοκομεία.
    Μπορεί να διαφωνείτε αλλά θα το δείτε, περιμένετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ