Quantcast

http://picasion.com/

Λειτουργία «Καμπαλάτ Σαμπάτ» στην Εβραϊκή Συναγωγή της Βέροιας

Με το «Καμπαλάτ Σαμπάτ», τη λειτουργία υποδοχής του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου 2019 στην Εβραϊκή Συναγωγή στη Μπαρμπούτα, η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων μνήμης που πραγματοποιούνται στη Βέροια για τα 460 θύματα της Εβραϊκής κοινότητας της πόλης μας. Στη λειτουργία παραβρέθηκαν οι επισκέπτες από το Ισραήλ, απόγονοι των Εβραίων της Βέροιας αλλά και από τις Ισραηλιτικές κοινότητες της Ελλάδος που βρέθηκαν στη Βέροια για τις εκδηλώσεις, ενώ ήταν ανοιχτή για όποιον ήθελε να την παρακολουθήσει. 
Ακολούθησε έξω από τη Συναγωγή, η προσευχή του παραδοσιακού ψωμιού (χαλότ), το μοίρασμά του στον κόσμο, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με μπουφέ με κεράσματα και κρασί. Στον αύλειο χώρο της Συναγωγής, τον κόσμο υποδέχθηκε μια συμβολική εικαστική παρέμβαση, δεκάδες παλιά παπούτσια δεμένα με κόκκινο νήμα από έναν τοίχο στην καρδιά της Εβραϊκής συνοικίας. 

Πρόγραμμα Σαββάτου
Το πρωί του Σαββάτου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Βεργίνα, ενώ το απόγευμα στις 18:30, έχει προγραμματιστεί στο Χώρο Τεχνών τα εγκαίνια της Έκθεσης του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος «Κρυμμένα Παιδιά στην Ελλάδα της Κατοχής» και η ομιλία του κ. Μάκη Μάτσα, ενώ στις 19:15 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών θα γίνει η έναρξη των εκδηλώσεων IHRA, βιβλιοπαρουσίαση αφιερωμένη στους Εβραίους της Βέροιας και κονσέρτο με Σεφαραδίτικα τραγούδια από τη Χορωδία Ηχώ Βερόης.

Δείτε φωτογραφίες:









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ