Οι καλύτερες στάσεις στο σεξ για να κάψετε θερμίδες

Μπορεί το σεξ να μη θεωρείται επίσημα γυμναστική, επιλέγοντας όμως τις κατάλληλες στάσεις θα καταφέρετε να κάψετε μερικές έξτρα θερμίδες και ίσως να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη απώλεια βάρους. Πόσες θερμίδες καίμε στο σεξ; Αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν
προσπαθήσει να δώσουν απάντηση σε αυτό το ομολογουμένως «καυτό» ερώτημα. Μία από αυτές, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS ONE, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μέσα σε 30 λεπτά σεξ ένας άντρας καίει κατά μέσο όρο 101 θερμίδες, ενώ μια γυναίκα 69.

Στάσεις για καλύτερες καύσεις
Σε γενικές γραμμές, περισσότερες θερμίδες στο σεξ καίει όποιος έχει το… πάνω χέρι, αφού καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια και κινείται περισσότερο. Έτσι, ο άντρας θα κάψει περισσότερες θερμίδες στην κλασική «ιεραποστολική» στάση, ενώ η γυναίκα στη στάση «καουμπόισσα». Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μέσα από φωτογραφίες μερικές ακόμη στάσεις για να αυξήσετε τις καύσεις στο σεξ:
Στάση του σκύλου: Στη στάση αυτή, ο άντρας γυμνάζει τους μυς του κορμού, ενώ μια γυναίκα μπορεί να κάψει έως και 85 θερμίδες (οι οποίες αντιστοιχούν σε τρία κομμάτια σοκολάτας).
Γέφυρα: Η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα και ανασηκώνει την πλάτη και τους γλουτούς της ώστε να σχηματίζουν μια ελαφριά καμπύλη, ενώ ο άντρας στηρίζεται στα γόνατά του. Με τη στάση αυτή οι καύσεις υπολογίζεται ότι φτάνουν τις 60 θερμίδες σε 15 λεπτά.
Στα όρθια: Στη στάση αυτή η γυναίκα θα κάψει περίπου 30 θερμίδες και ο άντρας 51 μέσα σε 10 λεπτά! Αν δε η γυναίκα δεν στηρίζεται πουθενά και την κρατάει εξ ολοκλήρου ο σύντροφός της, οι καύσεις ανεβαίνουν στις 40 και 65 θερμίδες αντίστοιχα. Καθόλου άσχημα…
Καουμπόισσα: Είναι η ιδανική στάση για να κάψει θερμίδες η γυναίκα, αφού σε 30 λεπτά οι καύσεις υπολογίζεται ότι φτάνουν τις 135 θερμίδες.

Ιεραποστολική: Ως μία από τις πιο άνετες και τις ξεκούραστες στάσεις, η κλασική «ιεραποστολική» δεν είναι τόσο… δυνατή όσο οι προηγούμενες. Υπολογίζεται ότι σε ένα 10λεπτο η γυναίκα θα κάψει περίπου 14 θερμίδες και ο άντρας 47

3 σχόλια:

  1. Εμάς σε ποια στάση μας είχαν και μας ξεληγωσανε τόσα χρόνια τα παλικάρια ρε παιδιά!!! Μας ξεπαρταλιασανε ταντελα μας κάνανε!! Όχι τίποτα άλλο να τη κάνουμε και εμείς να χάσουμε κάνα κιλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όπως ίσως καταλάβατε την ποιο κουραστική δουλειά με τη μεγαλύτερη κατανάλωση θερμίδων την κάνει ο άντρας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ