Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη στη Βουλγαρία

Μεταφορά Τίμιας Κάρας από τη Σκήτη Βέροιας
Κατά το τριήμερο 16 με 18 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Βράτσας (Εκκλησία της Βουλγαρίας) κ. Γρηγορίου επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Βράτσας για να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Σωφρονίου Βράτσας, μεταφέροντας και την τιμία Κάρα του Αγίου Κλήμενεντος από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας.

Φέτος συμπληρώθηκαν 280 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Σωφρονίου (1739 στην πόλη Κότελ, σημαντικό επαρχιακό κέντρο της υπώρειες του Αίμου), 225 χρόνια από την εις επίσκοπον Βράτσας χειροτονία του (1794) καθώς της και 55 χρόνια από την αγιοκατάταξή του.

Της εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν μέρος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος και πολλοί άλλοι αρχιερείς. Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε υποδοχή της τιμίας Κάρας του Αγ. Κλήμεντος στον ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος, όπου τιμάται η μνήμη του Αγ. Σωφρονίου. Ακολούθησε προεόρτιος εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελέημονος, ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού ομίλησε.

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Βράτσας παρουσίαση χειρογράφων του Αγίου Σωφρονίου που μεταφέρθηκαν από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Σόφιας και ακολούθησε επιστημονική ημερίδα. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέστηκε ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Σωφρονίου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βράτσας κ. Γρηγορίου, ο οποίος κήρυξε κι το θείο λόγο. Μετά τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε εορταστική μουσική εκδήλωση.

Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με την παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου. Μετά τη θ. Λειτουργία ο μακαριώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος του Αγίου Σωφρονίου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίαςκ. Παντελεήμονα συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας Αρχιμ. Πορφύριος Μπατσαράς και άλλοι κληρικοί. Δείτε φωτογραφίες:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ