Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλους πρόσφυγες και μετανάστες η Κεντρική Μακεδονία

Ασφυκτικά γεμάτες είναι οι δομές υποδοχής προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να δεχθούν άλλους πρόσφυγες, στους οποίος να παρέχονται τουλάχιστον αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Παράλληλα, υπάρχει μια τεράστια ανισομέρεια πάνω στο
συγκεκριμένο ζήτημα, αφού η Κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου φιλοξενούν πολύ μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, σημειώνοντας ότι ως ένωση τάσσεται στο πλάι των δημάρχων - μελών της, όταν εκείνοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να δεχθούν στις περιοχές τους άλλους πρόσφυγες.

«Όταν μας λένε οι συνάδελφοι ότι οι δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στις περιοχές τους είναι ασφυκτικά γεμάτες, είναι απολύτως λογικό να τασσόμαστε στο πλευρό τους και να υποστηρίζουμε το αίτημά τους. Εμείς δεν είμαστε καραγκιόζηδες, για να λέμε κάθε μέρα άλλα πράγματα, ανάλογα με το ποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία. Ζητάμε ισομέρεια στην κατανομή των προσφύγων, αφού η Κεντρική Μακεδονία και τα νησιά σηκώνουν πολύ μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Κυρίζογλου.

Ο ίδιος λέει ακόμα ότι το θέμα -έστω και ως εκτός ημερησίας διατάξεως- θα απασχολήσει και το αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής, διατάξεως Μακεδονίας, το πρώτο μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέους δημάρχους.

Παράλληλα, ο κ. Κυρίζογλου σημειώνει ότι το θέμα της ισομέρειας στην κατανομή των προσφύγων τέθηκε και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής με τους φορείς της Θεσσαλονίκης.


2 σχόλια:

  1. Βουλευτές,περιφερειαρχες,αντιπεφιφερειαρχες δημαρχοι και λοιποι προύχοντες τουμπεκί ψιλοκομενο.Εκτος αν έχουν πληροφορίες οτι πάει κανένα πλοίο αφγανοι και στη πελοποννησο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν γίνει hot spot στην Κρήτη θα βγώ στην Εληά και θα κερνάω ρεβανί. Ξυπνάτε κορόιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ