Quantcast

http://picasion.com/

Δε θα γίνουν μαθήματα την Παρασκευή 27/9

Στις 27 Σεπτεμβρίου τα σχολεία όλης της χώρας θα είναι ανοικτά, ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα. Κι αυτό γιατί, όπως ενημερώνει με σχετική εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας, στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν θα γίνουν μαθήματα, με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση - Αγαπώ την Υγεία μου» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):

- Αερόβιες κινητικές δραστηριότητες:
- Βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά - ατομικά αθλήματα:
Καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).
Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις αθλητικές δραστηριότητες στα σχολεία:

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση - Αγαπώ την Υγεία μου» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες: βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά – ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

5 σχόλια:

  1. Παλι καλα που δε το εβαλαν μετα το αγιασμο...με το μαλακο παιδια, μολις 3 μηνες καθοσασταν..Παντως πολυ σωστη η ημερομηνια που εβαλε το Υποργειο, εχει βγει και η υλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά σου λέει αγράμματα τα παιδιά μας σε ποσοστό πάνω από 50% σε βασικότατες γνώσεις. Αλλά βέβαια όσο πιο αγράμματος και αμόρφωτος λαός, τόσο πιο εύκολα τον δουλεύουμε και τον καταυθύνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πόσο αγράμματοι αλλά και κακεντρεχείς είμαστε φαίνεται από αυτά που γράφετε, ανώνυμοι λιγούρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε βλεπω ταραγμενο...Ηρεμησε, υπομονη ο Οκτωβρης εχει αρκετές αργιες , θα πατε και καμια εκδρομη μεσοβδομαδα,. Ξερω σε χαλασαν πολυ οι εκλογες τον Ιουλιο..τζαμπα κλειστα τα σχολεια τοτε.

      Διαγραφή
    2. Πιτσιρικια...κοψτε τα burger και τις κρεπες και αφηστε τα τρεξιματα και τις σκυταλοδρομιες...τιγκα στη χοληστερινη και τα τρυγλικεριδια..

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ