Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κότσι με μπίρα και μουστάρδα

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Στρώνουμε τα κρεμμύδια σε ένα ταψί ή σε γάστρα και τοποθετούμε τα κότσια από πάνω, το ένα δίπλα στο άλλο. Με ένα πινελάκι τα

αλείφουμε με το μίγμα και με όσο περισσέψει τα περιχύνουμε. Προσθέτουμε στο ταψί τα δαφνόφυλλα, τα σκόρδα, τη μισή μπίρα και τη φλούδα του μισού λεμονιού. Σκεπάζουμε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 30΄.

Μετά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150οC - 160οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες 2½ ώρες, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να μελώσει. Στο μέσον του ψησίματος θα χρειαστεί να προσθέσουμε και την υπόλοιπη μπίρα.

Μετά τις 2½ ώρες ξεφουρνίζουμε το φαγητό, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία ξανά στους 200Οc και ψήνουμε για άλλα 15 – 20΄, μέχρι να ροδίσουν τα κότσια.

Μπορούμε να προσθέσουμε πατάτες και γλυκοπατάτες στο μέσον του ψησίματος. Ή επίσης να συνοδεύσουμε με έναν ωραίο πουρέ πατάτας.

Υλικά

•2 χοιρινά κότσια
•3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
•4 δαφνόφυλλα
•4 σκελίδες σκόρδου σε φέτες
•1 μπουκάλι μπίρα
•½ λεμόνι

Για το άλειμμα

•1/3 φλιτζανιού μέλι
•1/3 φλιτζανιού μουστάρδα Dijon
•ξύσμα και χυμός από ½ λεμόνι
•1 κ. σ. ελαιόλαδο
•αλάτι, πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ