Βέροια: Μάχη «παλιών» και «νέων» προσφύγων για τις «πεντάστερες» εγκαταστάσεις

Δηλώσεις του Δημάρχου Βέροιας
Yπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (11/9) το Κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» στη Βέροια μετά τη διαμάχη που προέκυψε μεταξύ προσφύγων για το ποιος θα διαμείνει στις νέες εγκαταστάσεις που
κατασκεύασε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οι πρόσφυγες έκλεισαν τις πόρτες του στρατοπέδου από χθες, απαγορεύοντας την είσοδο στους εργαζομένους, στους εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους ανθρώπους της ΜΚΟ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βέροιας οι παλιοί πρόσφυγες θέλουν να μετακινηθούν στα νέα προκάτ σπίτια που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο στρατόπεδο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας, τα οποία είναι πιο άνετα και διαθέτουν περισσότερες ανέσεις. Ωστόσο παρά την επιθυμία τους, οι θέσεις θα καλυφθούν από 50 οικογένειες που έφτασαν πρόσφατα από τα Hot spot της Μόριας και προσωρινά εγκαταστάθηκαν σε δομές της Νέας Καβάλας.

«Οι εγκαταστάσεις είναι 5 αστέρων. Δίπλα στο ποτάμι σε πολύ όμορφο περιβάλλον. Πρέπει να επικρατήσει η λογική και να λήξει το ζήτημα. Δεν είναι κάτι σοβαρό. Μέχρι δύο χρόνια πριν εγκατασταθούν πρόσφυγες το συγκεκριμένο στρατόπεδο λειτουργούσε κανονικά» δήλωσε ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι πρόσφυγες οι παλιές εγκαταστάσεις στου στρατοπέδου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, καθώς αναγκάζονται να κοιμούνται πολλοί μαζί σε ένα δωμάτιο, άνδρες, γυναίκες και παιδιά ενώ δεν υπάρχουν αρκετές τουαλέτες για να εξυπηρετηθούν τόσοι άνθρωποι. Παράλληλα όπως αναφέρουν οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν κλιματισμό και πλυντήρια σε αντίθεση με τα παλιά κτίρια που δεν έχουν αντίστοιχο εξοπλισμό.


2 σχόλια:

  1. Γιατί ρε Βεροιώτη έσβησες τα σχόλια; Τους πονάει ε; που η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δε θέλει τους παράνομους μετανάστες πρόσφυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη Βεροιώτη σε επόμενη δημοσίευσή σου ήταν τα σχόλια, γράψε λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ