Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βανδάλισαν το μνημείο των Ποντίων στην Αλεξάνδρεια

Άγνωστοι παραμένουν μέχρι στιγμής οι δράστες που κατάφεραν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στο μνημείο των Ποντίων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στην πλατεία 19ης Μαΐου. Την ημέρα αυτή πολλά μέλη του σωματείου βρίσκονταν μέχρι αργά στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου προκειμένου να
καθαρίσουν τις αίθουσες για την έναρξη της νέας πολιτιστικής περιόδου. Γύρω στις 21:30 επιστρέφοντας στα σπίτια τους αντίκρισαν τη θλιβερή εικόνα του κατεστραμμένου μνημείου – σπασμένες όλες οι γύψινες κολόνες περιμετρικά του αγάλματος, και χυδαία συνθήματα χαραγμένα στις μαρμάρινες πλάκες.
«Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων εκφράζει τη λύπη του για το απάνθρωπο συμβάν. Τα μνημεία και ο πολιτισμός εκφράζουν την ιστορία και τα βάσανα ενός ολόκληρου λαού. Ο βανδαλισμός αυτός προσβάλλει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μνήμη των 353.000 ψυχών που έχασαν τη ζωή τους και όλους τους Έλληνες» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του σωματείου.

5 σχόλια:

  1. Είπαμε, για τους Εβραίους και τη ψυχή μας δίνουμε. Ό,τι ελληνικό να αφανιστει... Αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γύφτοι θα το κάνανε, δεν έχουν αφήσει και τίποτα όρθιο στην Αλεξάνδρεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ελευθεριά να απειλείς την ελευθεριά.
    πράξη βαρβαρότητας με σκοπό να ξεχάσουμε την πράξη βαρβαρότητας. όμως, ούτε σας θα ξεχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να προσέξουν αυτοί που τα κάνουν αυτά γιατί ακούγεται ότι οι πόντιοι θα στίσουν σκοπιές και θα παραφυλάνε και "αλίμονο" όταν τους πιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ