Quantcast

http://picasion.com/

4 αιτίες για τα σπυράκια στην ευαίσθητη περιοχή

Πέρα από το πρόσωπο και την πλάτη, σπυράκια με πύον ή σμήγμα, είναι πιθανό να εμφανιστούν και στην ευαίσθητη περιοχή. Η διατήρηση της υγείας του κόλπου, είναι ένας καθημερινός αγώνας για την γυναίκα κυρίως λόγω των παθογόνων μικροοργανισμών, που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις, φλεγμονές και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα στην ευαίσθητη περιοχή. Άλλες κοινές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες είναι η κολπική ξηρότητα, οι μυκητιάσεις, οι ουρολοιμώξεις, οι πόνοι περιόδου και οι μολύνσεις από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. 

Δείτε 4 λόγους που εμφανίζονται σπυράκια στην ευαίσθητη περιοχή:
  1. Η ορμονική ανισορροπία σε συνδυασμό με την υπερανάπτυξη του πληθυσμού των βακτηρίων του κόλπου, είναι παράγοντες που ευνοούν τη δημιουργία μολύνσεων στην περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπυράκια τα οποία περιέχουν σμήγμα ή πύον.
  2. Θυλακίτιδα: Είναι η φλεγμονή του θύλακα της τρίχας και του δέρματος στην πάσχουσα περιοχή. Πρόκειται για μια συνηθισμένη δερματική μόλυνση, η οποία εμποδίζει την φυσιολογική ανάπτυξη της τρίχας, με αποτέλεσμα αντί να ανεβαίνει προς την επιφάνεια της επιδερμίδας να γυρίζει προς τα μέσα.
  3. Τα στενά εσώρουχα εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, ενώ η τριβή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και σπυράκια. Τα χαλαρά, βαμβακερά εσώρουχα επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και έτσι μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης μολύνσεων.
  4. Τα σαπούνια καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής, είναι πιθανό να διαταράσσουν φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου, το σύνολο δηλαδή των μικροβίων, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες αποικίζουν τον κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ