Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο 31% η κάλυψη των κενών στα σχολεία της Ημαθίας

Με χιλιάδες κενά άνοιξαν χθες τα σχολεία όλης της χώρας, τα οποία για ακόμα μια χρονιά στελεχώνονται από αναπληρωτές, παρά τις πιεστικές ανάγκες και τις ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Παρά το μεγάλο κύμα τοποθετήσεων, η σχολική χρονιά ξεκίνησε με περίπου 2.000 κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί περίπου το 35%-40% των θέσεων. Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη φάση προσλήψεων των αναπληρωτών, που έφτασαν τις 20.558, το 79% δόθηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (16.191) και το 21% (4.367) στη Δευτεροβάθμια. 

Σύμφωνα με τον Νεκτάριο Κορδή, αιρετό του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Γενική Εκπαίδευση τα ποσοστά κάλυψης των κενών είναι ιδιαίτερα χαμηλά, όπως στο Κιλκίς (24%), στην Πιερία (26%), την Ημαθία (31%), τη Σάμο (31%), τη Χίο (32%) και την Άρτα (30%), ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, όπως σε φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς. 

Καλύτερη είναι η εικόνα στην Ειδική Αγωγή, όπου καλύφθηκε το 70% των διαθέσιμων πιστώσεων και στην Εξατομικευμένη το 75% των πιστώσεων, αλλά δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν κενά κυρίως σε Τμήματα Ένταξης και σε Ειδικά Σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ