Quantcast

http://picasion.com/

«Βούλιαξε» το Σέλι παραμονή Δεκαπενταύγουστου

Χιλιάδες επισκέπτες στο γραφικό βλαχοχώρι
Πόλος έλξης έγινε για μια ακόμα χρονιά, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, το ορεινό και γραφικό Σέλι. Χιλιάδες κόσμου, κάτοικοι και επισκέπτες, ανέβηκαν στην «πρωτεύουσα των Βλάχων» για να παραβρεθούν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην εκκλησία της Παναγίας, με την περιφορά της εικόνας στους δρόμους του Σελίου αλλά και στο παραδοσιακό βλάχικο γλέντι που ακολουθεί κάθε χρόνο στην πλατεία. Το χωριό άρχισε να βουλιάζει από νωρίς, με εκατοντάδες αυτοκίνητα να ανηφορίζουν, δημιουργώντας ουρά χιλιομέτρων μέχρι την είσοδο του Σελίου. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που συνέχισαν... ανεβαίνοντας πιο ψηλά, στο πάρτι που πραγματοποιήθηκε στο Σαλέ του Χιονοδρομικού. Δείτε φωτογραφίες από το βραδινό γλέντι στην πλατεία του Σελίου, που δημοσίευσε ο Γιώργος Φαρσαρώτος:





2 σχόλια:

  1. Είδαμε και φέτος τους ΔΗΘΕΝ και τους ΤΑΧΑ με τα δανεικά κοσμήματα και τις μαϊμούδες ρούχα να πουλάνε μούρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, το Σελι δεν είναι καθόλου γραφικό. Όσο περνούν τα χρόνια η όψη του απομακρύνεται πολύ από κάθετι παραδοσιακό. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα φρένο στην ανομοιομορφια. Καμία έως τώρα διοίκηση δεν έκανε κάτι ώστε να διατηρηθεί το βλάχικο στοιχείο στο χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ