Quantcast

http://picasion.com/

Σκυλιά «τουρίστες», εξώδικα και απαντήσεις έφερε η περισυλλογή αδέσποτων στη Βέροια

Το θέμα των αδέσποτων «παίζει» και πάλι έντονα αυτές τις μέρες στη Βέροια, θέμα που συνοδεύεται μάλιστα με εξώδικο της Φιλοζωικής προς τον δήμο Βέροιας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θεόφιλο Κορωνά. Αφορμή στάθηκε, όπως ισχυρίστηκε ο αντιδήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η περισυλλογή αδέσποτων σκύλων που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Βέροιας και συγκεκριμένα στις περιοχές της Πλατείας Δημαρχείου και στα πάρκα της Ελιάς και των Αγίων Αναργύρων. 

Όπως ανέφερε ο κ. Κορωνάς, στόχος της περισυλλογής ήταν η μείωση της πυκνότητας των ζώων στις περιοχές αυτές το αποτέλεσμά της όμως έφερε και αξιοπερίεργα -όπως τα χαρακτήρισε- ευρήματα. Χαρακτήρισε μάλιστα την επιχείρηση ως δύσκολη και άνιση μάχη, καθώς όπως είπε, από τη μια το αρμόδιο συνεργείο του δήμου με όλα τα νόμιμα μέσα προσπαθούσε να πιάσει τα ζώα και από την άλλη, πολίτες προσπαθούσαν να τα διώξουν.

«Μαζεύτηκαν αρκετά σκυλιά, μεταξύ των οποίων και ένα σκυλί από τον δήμο Κοζάνης (όπως και στο παρελθόν) και ένα από τον δήμο Κατερίνης, όπως φάνηκε από τα τσιπάκια. Το μεν πρώτο, βρέθηκε στην Καστανιά. Μάλλον η "δίοδος" είναι από την παλιά Εθνική Οδό. Το δεύτερο, που μας ήρθε πρώτη φορά από την Κατερίνη, μάλλον προτίμησε τα ημιορεινά της Βέροιας από τις παραλίες της Κατερίνης», σχολίασε με σαφή ειρωνική διάθεση προς τους υπεύθυνους της εσωτερικής... μετανάστευσης των αδέσποτων σκυλιών, ενώ εισηγήθηκε προς την υπηρεσία την άμεση επιστροφή των σκυλιών στους αντίστοιχους δήμους - ιδιοκτήτες και την επιβολή διοικητικών προστίμων.

Η περισυλλογή των σκυλιών στάθηκε αφορμή να σταλεί εξώδικο στο δήμο, από τον Φιλοζωικό Όμιλο Βέροιας και την πρόεδρο κ. Αιμιλία Καλπάκη, σχετικά με τη λειτουργία του Κυνοκομείου, για να λάβει αντίστοιχα σήμερα, απάντηση από τον δήμο Βέροιας. Δείτε το κείμενο του εξώδικου και την απάντηση του δήμου:







Απάντηση Θεόφιλου Κορωνά

Απάντηση σε αίτηση - δήλωση - εξώδικη πρόσκληση και διαμαρτυρία
Σχετ.: (1) Η από της 13/8/2019 αίτηση του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας (ΦΟΗ)

Σε απάντηση του σχετικού (1) εγγράφου, όπως σας έχουμε κατ’ επανάληψη ενημερώσει κατά το παρελθόν, κάθε φορά που συνεδριάζει η Πενταμελής Επιτροπή του Δήμου μας ως μέλος αυτής ενημερώνεστε εγγράφως και δια ζώσης για τα αποτελέσματα της λειτουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο Κτηνίατρο κατά την συζήτηση του θέματος “ενημέρωση και έγκριση της επιτροπής για την λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου”.

Η ενημέρωση που λαμβάνετε μεταξύ άλλων αφορά στον αριθμό ζώων που διαχειρίστηκαν, υιοθετήθηκαν ή επανεντάχθηκαν και γίνεται μέσω των εισηγητικών των θεμάτων που σας δίνονται εγγράφως ως μέλος της επιτροπής οπότε μπορείτε να ενημερώσετε τους φιλόζωους δημότες που εκπροσωπείτε.

Ο αριθμός ζώων που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Καταφύγιο (και όχι κυνοκομείο όπως λανθασμένα αποκαλείτε) είναι αυτός που ήδη γνωρίζετε (17 Κλωβοί φιλοξενίας σύμφωνα με την άδεια που κατέχει πλέον των χώρων ανάρρωσης του Δημοτικού Κτηνιατρείου ) ενώ η περιοχή επανένταξης Ταγαροχωρίου σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Βέροιας στην οποία συμμετείχατε, ψηφίσατε και έχετε λάβει εγγράφως γνώση, χρησιμοποιείται σήμερα για την κατά περίπτωση προσωρινή παραμονή αδέσποτων ζώων συντροφιάς (πχ.υπ΄αριθμ 17/2018 Αρ. Πρ. 5/2018 απόφαση, η υπ΄αριθμ.36/2016 Αρ. Πρ. 11/2016, η υπ΄αριθμ. 7/2019 Αρ. Πρ. 2/2019 απόφαση, η υπ΄αριθμ.12/2015 Αρ. πρ.3/2015.

Η πρόσβαση στο Δημοτικό Κτηνιατρείο και Καταφύγιο είναι ελεύθερη σε όλους τις εργάσιμες μέρες και ώρες κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο Δημοτικό Κτηνίατρο ενώ έχετε ήδη ενημερωθεί ότι μπορείτε να καταθέσετε εγγράφως τις προτάσεις σας προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου Βέροιας για να ενεργοποιηθεί η παρ.1 του άρθρου 9 του ν. 4039/2012/ΦΕΚ15-Α σύμφωνα με το οποίο η αρμοδιότητα για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς μπορεί να ασκηθεί από το σωματείο σας αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία με τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή τον Δήμο Βέροιας. Παρόλο που σας έχει προταθεί πολλάκις ο παραπάνω απολύτως νόμιμος τρόπος, αδιαφορείτε πλήρως. Όπως επίσης δεν υπήρξε από πλευρά σας καμία διάθεση συνεργασίας στο πρόσφατο πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Βέροιας στο οποίο στειρώθηκαν 96 σκύλοι και γάτες. Από το σύνολο όλων των παραπάνω ζώων συντροφιάς, δυστυχώς, ούτε ένα δεν προσήλθε με τη δική σας συνδρομή.

Ουδέποτε οι υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας αρνήθηκαν την είσοδο σας στους χώρους του Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου ενώ ψεύδεστε ασύστολα όταν ισχυρίζεστε την χρήση οποιασδήποτε μορφής βίας εναντίον σας από το προσωπικό του Δήμου Βέροιας, και ειδικότερα από τον υπάλληλο του Δήμου ονόματι “Λευτέρης”, άλλωστε συνήθως η παρουσία σας εκεί και κατόπιν δικών σας ενεργειών, συνοδεύεται με την παρουσία περιπολικού της Αστυνομίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας (υπ΄αριθμ. 1019/26/109-β/26-7-2018 και 1019/26/120β/31-7-2018 βεβαιώσεις του ΑΤ Βεροίας).

Ως μεμονωμένο μέλος μιας επιτροπής και σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο άρθρο 2 του ν.4039/2012 (ΦΕΚ Α’ 15/2-2-2012) όπως αυτός ισχύει σήμερα, δεν προκύπτει η ανάκτηση από μέρους σας της ιδιότητας της αρμόδιας αρχής που ασκεί έλεγχο για την προστασία των ζώων και την τήρηση των κανόνων ευζωίας. Κατά συνέπεια, όπως σας έχουμε επαναλάβει δεν είστε αρμόδια για να ασκείτε έλεγχο στον Δήμο Βέροιας (υπ΄αριθμ. 20295/30-7-2018 έγγραφο του Τμήματος Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ ΠΕ Ημαθίας σε απάντηση σχετικού έγγραφου μας της 26/7/2018.

Ακολούθως σας παραθέτουμε τις υπ΄αριθμ. 27391/19-9-2014, 31890/27-12-2017 και 491782(19022) 2-8-2019 βεβαιώσεις συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων λειτουργίας κτηνιατρείου μικρών ζώων όπου αναγράφονται οι επιστημονικά υπεύθυνοι Δημοτικοί Κτηνίατροι του Κτηνιατρείου του Δημοτικού Καταφυγίου του Δήμου Βέροιας.

Σχετικά με τον Δημοτικό Κτηνίατρο, αυτός έλαβε γονική άδεια ανατροφής την 10/6/2019 η οποία λήγει μέσα σε ένα έτος, ο Δήμος προχώρησε σε πρόσληψη με τη νόμιμη διαδικασία νέου κτηνιάτρου για σύμβαση ορισμένου χρόνου, προσλήφθηκε δε κτηνίατρος μέσω μιας δαιδαλώδους διαδικασίας την 1/8/2019. Σας αναφέρω ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε για την πρόσληψη αυτή έπρεπε αρχικά να πάρουμε έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ η οποία επιτροπή έκρινε την αναγκαιότητα της πρόσληψης υπό την έννοια του κατεπείγοντος.

33 σχόλια:

  1. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που κοιμούνται μέρες νηστικοί, και η άλλη ασχολείται με το αν θα φάνε και θα πιούνε τα σκυλιά, αν ψοφήσει κανένα σκυλί κ.ο.κ.. Χέρι-χέρι η σκυλοφιλία με την μισανθρωπία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΔΥΣΤΗΧΟΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ..ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ...ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ...

      Διαγραφή
    2. Κανετε λάθος! η φιλανθρωπία και η φιλοζωία πάνε πακέτο. Είναι αγάπη και προσφορά! Εσείς που διαμαρτύρεστε πόσους ανθρώπους δυστυχισμένους βοηθήσατε, αφού θεωρείτε τους εαυτούς σας φιλάνθρωπους? Μήπως αν δεν φαν τα σκυλιά, θα φάνε οι άνθρωποι? Ανθρωποι δεν τα πετάνε στο δρόμο αντί να στειρώσουν τα ζώα τους???

      Διαγραφή
  2. καθε βραδυ δεν μας αφηνουν να κοιμηθουμε με τα γαυσισματα τους..συν οτι αμα περασεις με χηχανακι η ποδηλατο σε ορμανε....ας τα παρουν σπιτια τους οι φιλοζωοι αφου τα αγαπανε πιο πολυ απο τους ανθρωπους...και οχι να ειναι μεσα στο δρομο..σε καμια αλλη χωρα δεν το βλεπεις αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΡΩΤΗΣΗ..ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΑΛΠΑΚΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΥΝΗΣΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελικά η πόλη πρέπει να ανήκει στα σκυλιά ή στους ανθρώπους ; γιατί μέχρι στιγμής εμείς σίγουρα δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κανετε την δουλεια σας εκει στ ΔΗΜΟ με τα κοπροσκυλα κ αν φοβαστε τ εξωδικα παραιτηθητε.Εικονα πολης ειναι ΑΥΤΗ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΕΑ..ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντί να πάει στα εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου να δεί τα θύματα των σκύλων(δαγκώματα, πτώσεις κλπ) τρέχει στο κυνοκομείο. Μισαλλοδοξία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σας περιγράψω το προφίλ των σκυλόφυλων και όχι ζωόφιλων: είναι ρατσιστές γιατί αποκλείουν και δεν ενδιαφέρονται για τα άλλα είδη ζώων, κάθε μία απ'αυτές τις μαντάμ έχει κάνει 2-3 εκτρώσεις και πλέον μη έχοντας τι άλλο ασχολούνται με τη διέξοδό τους τα σκυλιά, μισούν τούς ανθρώπους γιατί οι κοινωνία και ο πολιτισμός είναι καταπιεστικά για τα αγαπημένα τους τετράποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κακό πράγμα να σαι μαγκούφης, κομπλεξικός και να μην έχεις παρέες καο φίλους..Κρουέλα Ντε Βίλ , από σκύλο να το βρεις....φτάνει πια..δε μπορουμε να κυκλοφορήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γιατι ο δημος δεν κανει ενα προτυπο κοινοκομειο ?? με δωρεες, με εσοδα απο συναυλιες και πανηγυρια που κανει καθε χρονο, και με μη προσληψεις φιλων και συγγενων .... μπορει να κανει ενα προτυπο κοινοκομειο , και να δινει προς υοιοθεσια τα ζωακια .... ετσι και οι πολιτες θα ειναι ασφαλεις και οι φιλοζωοι χαρουμενοι ... που να το σκεφτουν αυτα δυσκολα πρεγμετα για το μυαλουδακι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε που ζεις ; Ο Δήμος έχει κυνοκομείο με νόμιμη άδεια και δίνει ζώα για υιοθεσία, αλλά τα αδέσποτα είναι τόσα πολλά που έχει γεμίσει και ο νόμος λέει ότι τα υπόλοιπα θα πρέπει να είναι στις πλατείες και στους δρόμους που βρέθηκαν. Τόσο απλά, ένας λάθος νόμος για την Ελλάδα φερμένος από την ΕΕ . Χρειάζεται αλλαγή και προσαρμογή στα Ελληνικά δεδομένα, άμεσα. Αυτό εκμεταλλεύονται οι δήθεν ζωόφιλοι κι παιδεύουν όλη την πόλη με τις εμμονές τους.

      Διαγραφή
    2. Πόση ασχετοσύνη, Θεέ μου! Και πόση έλλειψη παιδείας!Τα σκυλιά γαυγίζουν, παίδες,οι γάτες νιαουρίζουν, είναι στη φύση τους. Οι άνθρωποι βρίζουν, υποκρίνονται, τσιρίζουν, χαφιεδίζουν, αισχροκερδούν κ. ά...Ευτυχώς, όχι όλοι. Αλλά δε φταίτε εσείς, αγαπητοί μου ελληναράδες, φταίει η Πολιτεία που δε σας έχει δώσει την ανάλογη παιδεία και φταίει πάλι η Πολιτεία δηλ βασικά ο Δήμος, ο υπεύθυνος για τα ζώα και για την εφαρμογή του Νόμου. Ένας Νόμος που είναι μια χαρά γιατί μιλάει για έλεγχο και τσιπάρισμα όλων των ζώων στην περιοχή ευθύνης του Δήμου για να ελέγχονται οι εγκαταλείψεις, η βασική αιτία δημιουργίας των αδέσποτων ζώων. Ιδέα δεν έχει ο Δήμος. Τα ζώα τα ανακαλύπτει κατά περίπτωση και ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ! Να συνεργασθεί με τους αρμόδιους φορείς, επιτέλους, και να δώσει λύση και στους πολίτες και στα ζώα! Αλλιώς να πάνε σπίτια τους! Απλούς διαχειριστές με παχυλές αντιμισθίες δεν τους θέλουμε. Φθάνει πια!!! Εσείς που τα λέτε στους φιλόζωους, εντελώς, λάθος πόρτα χτυπάτε. Οι φιλόζωοι είναι εθελοντές, οι άλλοι πληρώνονται. Ας σκεφτούμε, κάποτε...

      Διαγραφή
    3. Στο Δημοτικό καταφύγιο, πίσω από τα κλουβιά, πόσα ζώα χωράνε και πόσα υπάρχουν; Ζητείστε να σας αφήσουν να μπείτε και μετά το συζητάμε. Μπήκε, δεν ξέρω πώς, φίλη εθελόντρια και έκανε να κοιμηθεί μια βδομάδα από αυτό που αντίκρισε...Το άκουσα με τα αυτιά μου. Ο ανθρωπισμός δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους...Αντίθετα, αφορά, κυρίως, τη στάση μας απέναντι σε όποιο αδύναμο πλάσμα. Μόνο λύπηση και ντροπή ταιριάζει σε όσους έχουν καταντήσει έτσι τα ζώα. Αυτοί,δε λέγονται άνθρωποι...

      Διαγραφή
  11. να μάθετε αυτοάμυνα βουτυρόπαιδα. άιντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Το μισος προς τα ζώα είναι η ηττα της ανθρώπινης νοημοσυνης...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΠΗΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΤΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ Ή ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ? ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ. ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ. ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΦΤΥΝΟΥΝ, ΟΣΟΙ ΠΕΤΑΝ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ? ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΑ ΕΞΩ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝ ΟΧΙ ΖΩΑ. ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΧΤΙ ΣΑΣ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΠΙΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΩΑ ΚΑΙ ΔΕ ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ, ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΞΩ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ Ή ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΕΙ Ο ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΑΝ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠ Ή ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΝ ΤΑ ΘΕΣ ΠΑΡΤΑ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ. ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ ΟΛΟΙ ΓΙΝΑΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΙΤΗΚΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΚΑΝ. ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΟΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ, ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΗΘΕΝΤΕ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΤΥΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ), ΜΟΝΟ ΑΚΟΥΩ ΛΟΓΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΛΕΣ Ή ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ, ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ. ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΝΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΏΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λε, ρε φίλε; Βάζεις σε ίδια μέρα ανθρώπους και ζώα; Το ίδιο είναι να σ' ενοχλούν τα παιδιά το ίδιο τα σκυλιά και τα γατιά; Καλά λέω ότι είστε μισάνθρωποι.
      Και το παραμύθι ότι τα αδέσποτα γαυγίζουν μόνο σε... οχήματα που τα έχουν χτυπήσει (!) αλλού να το σερβίρεις.
      Και τέλος, τα αδέσποτα φυσικά δεν φταίνε, όπως δεν φταίνε και τα κουνούπια. Απλούστατα, τα βλαβερά και επικίνδυνα (για οποιοδήποτε λόγο) για τον άνθρωπο ζώα πρέπει να θανατώνονται. Αλλά ας όψεται η παράλογη νομοθεσία, που έχει κάνει την ζωή των σκυλιών ανώτερη και από τις... «ιερές» αγελάδες στην Ινδία. Πρέπει να αλλάξει - είναι απαράδεκτο να φοβούνται οι άνθρωποι να κυκλοφορήσουν. Μέχρι τότε, ας κάνει η Κτηνιατρική Υπηρεσία την δουλειά της - να βγάλει τα επικίνδυνα ζώα από την μέση με ευθανασία, όπως προβλέπει ο νόμος.

      Υ/Γ: Και ποιος σας είπε ότι είναι καλό για τα ζώα να στειρώνονται; Καλύτερα να θανατώνονται κάποια για να περιορίζεται ο πληθυσμός τους παρά να στειρώνονται. Το παίζετε και φιλόζωοι, τρομάρα σας!

      Διαγραφή
    2. "Καλύτερα να θανατώνονται κάποια". τι να κομίσω επ αυτού? συγκλονίζει.

      Διαγραφή
    3. ΤΑ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΝΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΟΙΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΜΗ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΙΣΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΒΡΗΣΚΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΣΕΒΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΖΩΟ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΖΩΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΣΗΧΙΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΠΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΖΩΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ,ΒΙΑΣΤΕΣ,ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑ ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΟΤΑΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ Η 'ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ' ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΙΡΩΤΑ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ Ή ΝΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ Ή ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ. ΑΛΛΑ Η ΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΩΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ. Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΡΝΑΝ. ΟΠΟΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΑ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ (ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΗΔΗ ΣΤΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΣΕ ΜΠΑΡΕΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ,ΚΛΠ), ΟΣΟΙ ΦΤΥΝΟΥΝ, ΟΣΟΙ ΠΕΤΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΣΗ ΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΗ ΠΟΥ ΠΕΙΣ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΣΕΒΟΜΑΙ ΕΞΙΣΟΥ, ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ. ΟΣΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

      Διαγραφή
  14. Πες τα. Γεμίσαμε από άτομα που το παίζουν φιλάνθρωποι κριτηκάροντας τη φιλοζωία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απο ποτε εγιναν κομπλεξικοι οσοι φροντιζουν τα ζωα? Κομπλεξικοι ειναι οσοι δεν κανουν απολυτος τιποτα και το παιζουν καποιοι πισω απο κινητα και υπολογιστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυρίες και Κύριοι που δίνετε μεγαλύτερη σημασία στα ζώα από ότι στους ανθρώπους σοβαρευτείτε. Όταν τα ζώα είναι ελεύθερα στην πόλη οι άνθρωποι γίνονται έρμαια των ενστίκτων τους, δεν έχουν λογική και γι αυτό γίνονται και επικίνδυνα. Όταν ένας άνθρωπος είναι διαταραγμένος και εκφράζεται μόνο με τα ένστικτά του τον αφήνουμε ελεύθερο ή τον κρατάμε σε κάποιο ίδρυμα ; γιατί τα ζώα να τα έχουμε ελεύθερα στους δρόμους ; και γιατί να τα στειρώνουμε ; με ποιο δικαίωμα τα στειρώνουμε ; γιατί η στείρωση είναι λογική και η ευθανασία όχι; Σοβαρευτείτε................. γιατί στο τέλος την πληρώνουν τα άμοιρα τα ζώα. ο κόσμος έφτασε να λέει ή αυτά ή εμείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λετε δηλαδη οτι ουσιαστικα ολα τα πλασματα εκτος απο τους ανθρωπους ειναι επικινδυνα. Θα μας τρελανετε εντελως? Δηλαδη ολα τα πλασμαστα που υπαρχουν στον πλανητη να τα φυλακισουμε ή να τα σκοτωσουμε επειδη δεν ειναι ανθρωποι. Πατε καλα?!!! Σε ποιο νομο της φυσης ή του θεου λεει οτι μονο οι ανθρωποι πρεπει να ζουν ελευθεροι πανω στη γη? Οσο για το γεγονος οτι συγκρινετε τη στειρωση με τη δολοφονια τι να πω. Γιατι ευθανασια γινεται οταν ενα ζωο υποφερει απο ασθενειες οχι γιατι χαλαει την αισθητικη της γειτονιας. Και αφηστε την καραμελα οι ανθρωποι ειναι ανωτεροι γιατι τελικα οι ανθρωποι ενω μπορουν να ειναι ανθρωποι με τη σωστη εννοια του ορου προτιμουν να συμπεριφερονται χειροτερα απο ολα τα υπολοιπα ειδη στον πλανητη. Το αυτα ή εμεις ισχυει μονο για 'ανθρωπους' σαν κι εσας που θεωρουν οτι ειναι το μονο ων στη γη που δικαιουται να ζει ελευθερο οπως του αρεσει καταστρεφοντας και πατωντας πανω σε οτιδηποτε θελει.

      Διαγραφή
    2. Κανενα πλασμα που δεν θα το πειραξεις δε θα σου κανει κακο. Το μονο ων που μπορει να σε βλαψει χωρις κανενα απολυτως λογο ειναι ο 'ανωτερος' ανθρωπος.

      Διαγραφή
    3. Τα ζώα ζευγαρώνουν κάθε χρόνο πάνω από μία φορές και κάθε φορα κάνουν το λιγότερο τρία μωρά. Το ζευγαρωμα στα ζωα σημαινει αναπαραγωγη, επιβιωση και διατηρηση του ειδους και όχι χαριτωμενα μωρα να τρεχουν με τη μαμα και το μπαμπα σε μια ευτυχησμενη οικογενεια. Το ζευγαρωμα σημαινει περισσοτερα δυστυχησμενα αδεσποτα στους δρομους, καρκινους και προωρους θανατους στα ζωα και τιποτα παραπανω. Δεν σκοτωνεις ζωα με τη στειρωση αλλα τα ανακουφιζεις απο τις ορμονες και απο πιθανες ασθενειες, αποτρεπεις τη γεννηση πολλων κουταβιων που θα υποφερουν στους δρομους ή αν το θελετε αλλιως καποιοι θα γεμιζουν τους δρομους, τις πλατειες και τις γειτονιες. Επισης με τη στειρωση αυξαντονται οι υιοθεσιες απο το δρομο και τα καταφυγια. Οποτε αντι να κανετε ισα κι ομοια τη δολοφονια με μια ωφελιμη επεμβαση για τα ζωα αλλα και για τους ανθρωπους ενοιμερωθητε και σκεφτειτε!

      Διαγραφή
    4. να κάνεις και εσύ στείρωση, να δούμε αν ανακουφιστείς από τις ορμόνες σου . ρώτα κάποιους-ες που υποβλήθηκαν σε τέτοια διαδικασία (για λόγους υγείας ή αλλαγής φύλου) αν είναι ανακουφισμένες από τις ορμόνες τους ή όχι και μετά μίλα. Λυπάμαι αλλά είσαι και ανίδεη.

      Διαγραφή
    5. Δεν ζευγαρωνουν για τον ιδιο λογο οι ανθρωποι και τα ζωα. Απο κει και περα πολυ απλα ουτε ξερετε ουτε σας ενδιαφερει κι ολας να ενοιμερωθειτε παρα μονο να ξεφορτωθειτε αμεσα και οριστικα τα αδεσποτα. Δεν ειμαι εγω η ανιδεη εδω πανω στο θεμα αλλα εσεις.

      Διαγραφή
  17. 1. "Ως μέλος της επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Βέροιας, μπορείτε να ενημερώσετε τους φιλόζωους δημότες που εκπροσωπείτε".
    Εφόσον ο Δήμος Βέροιας δεν εκπροσωπεί φιλόζωους δημότες, τα μεμονωμένα πρόσωπα είναι ευπρόσδεκτα να το πράξουν για λογαριασμό του.

    2. "Ως μεμονωμένο μέλος μιας επιτροπής, δεν είστε αρμόδια να ασκείτε έλεγχο στον Δήμο Βέροιας."
    Μόνο που, δυστυχώς γι'αυτόν, ο Δήμος Βέροιας δεν αναφέρει ρητά ποιός ή ποιοί του ασκούν έλεγχο (ορίστε, πώς είπατε; έλεγχος; τί είναι αυτό; τρώγεται;!). Οπωσδήποτε, δεν μπορούν να τον ελέγξουν οι δημότες του!

    3. Έχετε καθρέφτη στο μπάνιο σας;;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χιλιάδες πουλερικά, αμνοερίφια και βοοειδή θανατώνονται χωρίς καν να είναι άρρωστα, αν βρεθούν σε πτηνοτροφική/κτηνοτροφική μονάδα όπου έχει ξεσπάσει επιδημία, επειδή υπάρχει η υπόνοια ότι ίσως νοσήσουν και καταστούν ακατάλληλα προς βρώση και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία. Και πολύ σωστά. Αλλά κάποιοι σκυλολάτρες θέλουν να μας πείσουν ότι η ζωή των αδέσποτων κοπρόσκυλων, που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε, έχει ίση αξία με του ανθρώπου! Αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν; Έχουν δικαιοπρακτική ικανότητα; Κακώς. Χρήζουν αμέσου εγκλεισμού σε ψυχιατρικό κατάστημα οι δυστυχείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ρε παιδι μου σοβαρα?!!!! Δηλαδη οποιοδηποτε πλασμα δε σου προφερει γουνα,γαλα, κρεας κακως υπαρχει? Εσυ για ποιο λογο να υπαρχεις? Τι προσφερεις εσυ?

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ