Μαριναρισμένα σουβλάκια από ψαρονέφρι στον φούρνο, για έναν πιο... light Δεκαπενταύγουστο

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Αν η ιδέα της χοληστερίνης να κάνει «πάρτι» στο τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου δε σας ξετρελαίνει αλλά πάλι θέλετε να τιμήσετε και λίγο την ελληνική παράδοση, ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς έχει για εσάς την ιδανική πρόταση. Μαριναρισμένα
σουβλάκια από ψαρονέφρι στο φούρνο, με ντιπ γιαουρτιού και πιτούλες. Κάτι ελαφρύ και δροσερό, γρήγορο, νόστιμο και πρωτότυπο στην παρουσίαση. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη συνταγή:

Υλικά: 
• 4 πίτες για σουβλάκι (προτιμότερο ολικής άλεσης)
• 500 γρ. ψαρονέφρι, (κομμένα σε κομμάτια των 2 - 3 εκ.)
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 1 κ.σ. σόγια σος
• 2 κ.σ. χυμός λεμονιού ή λάιμ
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά καυτερή)

Σος γιαουρτιού
• 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1/2 κ.γ. δυόσμος ξερός
• 1 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
• 2 κ.γ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
• 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
• Αλατοπίπερο


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη σόγια, το λεμόνι, το λάδι και την πάπρικα. Ρίχνουμε μέσα το κρέας, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο (στον αέρα), στους 200° C.

Περνάμε τα κομμάτια από το μαριναρισμένο ψαρονέφρι σε ξυλάκια και ψήνουμε 6-7΄ από κάθε πλευρά, ίσα να γίνει το κρέας, χωρίς να στεγνώσει.

Τα τελευταία 2΄ του ψησίματος βάζουμε και τις πίτες μέσα στο φούρνο, ίσα να ζεσταθούν.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια μας πάνω στις πίτες (τις οποίες έχουμε κόψει σε τέταρτα ή στη μέση) και συνοδευόμενα από το ντίπ γιαουρτιού, πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.

Εννοείτε ότι η ίδια συνταγή εκτελείτε και στη σχάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ