Quantcast

http://picasion.com/

Στον Προμηθέα συνεχίστηκε το χορευτικό ταξίδι του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Συνεχίζουμε απόψε στις 20:30 στο Σέλι!
Στον Προμηθέα συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα το βράδυ της Παρασκευής 23/8 το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει για 4η χρονιά ο δήμος Βέροιας. Ο χώρος στα Εβραϊκά Μνήματα γέμισε ασφυκτικά, με τη συνοικία του Προμηθέα να επιβεβαιώνει και φέτος πως αποτελεί «σταθερή αξία» για το Φεστιβάλ, αφού όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, κάθε χρόνο προστίθενται καρέκλες που στο τέλος ποτέ δε φτάνουν! Στη βραδιά του Προμηθέα παρουσιάστηκαν χοροί από τη Μακεδονία, την Ήπειρο, Βλάχικα και Ποντιακά, από 5 συγκροτήματα Συλλόγων του δήμου Βέροιας και δυο φιλοξενούμενα συγκροτήματα, από την Αλμωπία της Πέλλας αλλά και το Καζανλάκ της Βουλγαρίας, που έκλεισε τη βραδιά, με ένα χαρακτηριστικό δείγμα των χορών της Βουλγαρίας, γρήγορος ρυθμός, έντονη κίνηση και μεταβαλλόμενα ρυθμικά τέμπο.
Από νωρίς στο καθήκον και οι τόσο πολύτιμοι εθελοντές του Φεστιβάλ, που παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, ετοίμασαν από νωρίς το χώρο, έστρωσαν τα τραπεζοκαθίσματα, άναψαν τα κάρβουνα, πάγωσαν τα ποτά και τα αναψυκτικά και μέχρι αργά εξυπηρετούσαν τον κόσμο και φρόντιζαν για την καθαριότητα του χώρου. Συγχαρητήρια και στους εθελοντές ψήστες που «ψήθηκαν» πάνω από τα κάρβουνα για πολλές ώρες αλλά πάντα με χαμόγελο!
Τη σκυτάλη απόψε παίρνει το Σέλι, στο δημοτικό πάρκινγκ, όπου θα φιλοξενήσει 7 συλλόγους από τη Σφηκιά, τη Βεργίνα, την Κοζάνη, τη Συκιά, τα Παλατίτσια και τη Βέροια, ενώ τη βραδιά θα κλείσει το χορευτικό συγκρότημα της Βουλγαρίας. Δείτε φωτογραφίες από τον Προμηθέα:

Συμμετείχαν οι Σύλλογοι:
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δασκιωτών «Το Παλιόκαστρο», ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου, ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η Καλλιθέα», ο Μορφωτικός Σύλλογος Λυκοστόμου «Το Λυκόφως» από το Λυκόστομο Αλμωπίας, ο Πολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος «Προμηθέας» η ομάδα παραδοσιακών χορών «Ludi Mladi» από το Καζανλάκ της Βουλγαρίας. 

























































































2 σχόλια:

  1. Ας αφήσουν τα πανηγύρια τρώνε τζάμπα κάνουν την μαγκιά τους γίνανε μαϊντανός των πανηγυριών αν πεις κ ο τσαχουριδης κ η γυναίκα του πρώτοι σ ε όλα τα πανηγύρια ας μαζευτούν λίγο να βοηθήσουν τα χωριά που πηγαίνουν δεν βλέπουν τις ελειψεις να κάνουν παιδικές χαρές να βοηθήσουν τους συλλόγους τώρα δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο τσαχουριδης κ η γυναίκα του δεν άφησαν πανηγύρια για πανηγύρια μήπως είναι για τα πανηγύρια κ πάντα πρώτη η συμβία μην χορέψει κανένας άλλο κ μας Πάρη τη δόξα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ