Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σήμερα αποφασίζεται νέα παράταση για την ολοκλήρωση της Γέφυρας Κούσιου!

Από Αύγουστο Σεπτέμβρη και από Σεπτέμβρη... Πρωτοχρονιά!
Νέα παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής της Γέφυρας Κούσιου, μετά την υπογραφή της νέας σύμβασης με νέο Εργολάβο, «χτυπάει» σήμερα την... πόρτα του Δημοτικού Συμβουλίου
Βέροιας. Έπειτα από τα όσα τράβηξε στο παρελθόν το πολύπαθο αυτό έργο, την υπογραφή νέας σύμβασης πριν από ένα χρόνο με νέο ανάδοχο Εργολάβο, τη χαρά και την αισιοδοξία πολιτών και δωρητών ότι στις 31 Αυγούστου θα διασχίζαμε τη γέφυρα και την πρώτη «κρυάδα» με την παράταση ολοκλήρωσης του έργου στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, σήμερα έρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας να εγκρίνει ή μη, την παράταση για άλλους δυο μήνες, δηλαδή την παράδοση του έργου στις 30 Δεκεμβρίου 2019.

Ο εργολάβος επικαλέστηκε καθυστερήσεις που οφείλονται στην Αρχαιολογία Ημαθίας αλλά και στην κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή στην οποία κατασκευάζεται το έργο.

Άντε παιδιά, κάντε ένα κουράγιο ακόμα... Και αν όλα πάνε καλά, θα κάνουμε εγκαίνια και «5, 4, 3, 2, 1... καλή χρονιά» με σαμπάνιες και πυροτεχνήματα επάνω στη Γέφυρα!


Όπως αναλυτικά αναφέρει το εισηγητικό του θέματος που φέρνει στη συνεδρίαση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης, 
«Το έργο σύμφωνα με τη σύμβαση είχε ημερομηνία έναρξης 31/08/2018, χρόνο κατασκευής 12 μήνες (365 ημέρες) δηλαδή συμβατική ημερομηνία περαίωσης τη 31/08/2019.

Ο ανάδοχος του έργου υπέβαλε αρχικώς στις 19/11/2018 την πρώτη αίτηση για έγκριση παράτασης του χρόνου εκτέλεσης του έργου. Οι λόγοι τους οποίους επικαλείτο ήταν ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην παράδοση πεδίου εργασίας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες του έργου. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 925/2018 απόφαση του ενέκρινε τη χορήγηση γενικής παράτασης καθώς και όλων των τμηματικών προθεσμιών για χρονικό διάστημα 30 ημερών, δηλαδή ημερομηνία περαίωσης στις 30/09/2019.

Ο ανάδοχος του έργου υπέβαλε στις 16/07/2018 την δεύτερη αίτηση για έγκριση παράτασης του χρόνου εκτέλεσης του έργου, από τη συμβατική ημερομηνία περαίωσης (30/09/2019) έως (30/12/2019), δηλαδή για χρονικό διάστημα 3 μηνών (90 ημερών). Οι λόγοι τους οποίους επικαλείται είναι ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στις χωματουργικές εργασίες στην περιοχή του Ακροβάθρου Α2 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας αλλά και καθυστέρηση στην σύνταξη και έγκριση της μελέτης προστασίας του αρχαιολογικού τοίχους. Επίσης καθυστερήσεις υπήρξαν κατά τις εργασίες της επίχωσης του ακροβάθρου Α1 λόγω των αργών ρυθμών που επέβαλε η Εφορία Αρχαιολογίας Ημαθίας. Τέλος ο ανάδοχος αναφέρει καθυστέρηση στην εργασία ανέγερσης των προσωρινών ικριωμάτων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσνα στην περιοχή του έργου.

Θεωρείται ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε 90 ημέρες και προτείνεται για το συμφέρον του έργου η παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου κατά 3 μήνες (90 ημέρες), σύμφωνα με το άρθρο 147 του Ν. 4412/16 με αναθεώρηση.

Μετά από τα παραπάνω, και σύμφωνα με το αρθρο 147 του Ν.4412/2016 παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τη χορήγηση γενικής παράτασης καθώς και όλων των τμηματικών προθεσμιών με ή χωρίς αναθεώρηση των εργασιών του έργου για χρονικό διάστημα 90 ημερών, δηλαδή ημερομηνία περαίωσης στις 30/12/2019».

2 σχόλια:

  1. ότι και να γίνει η γέφυρα στήνεται, πέρασα και είδα τα κομμάτια που συναρμολογούνται. Εδώ σπίτι αγοράζεις με τα λεφτά σου και σου το παραδίδουν πάντα μετά από την αρχική ημερομηνία παράδοσης (το έχουμε βιώσει όσοι αγοράσαμε σπίτι), πόσο μάλλον ένα τέτοια έργο που πέρασε από "40 κύματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συνεπεια των εργολαβων μαζι με την "συνεπεια " των υπηρεσιακων ειναι μια καινοτομια ετων στην χωρα...και φυσικα παραδοση...και εμεις ως λαος τιμουμε την παραδοση....αντε να περασει η ωρα...οι μηνες ...τα χρονια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ