Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έριξε αυλαία το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας

Τελετή λήξης στην Ελιά με 7 χορευτικά συγκροτήματα
Με μια όμορφη βραδιά στο γήπεδο μπάσκετ της Ελιάς, ολοκληρώθηκε φέτος το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο δήμος Βέροιας. Η αυλαία έπεσε με πέντε χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων από το δήμο Βέροιας, ένα από την

Κομοτηνή και ένα από την αδελφοποιημένη πόλη Καζαλνάκ Βουλγαρίας. Χοροί από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Ήπειρο, τα Βαλκάνια αλλά και ρεμπέτικα, πολύχρωμες και πανέμορφες παραδοσιακές στολές, κάθε λογής παραδοσιακά όργανα και ο κόσμος που χάρισε στους χορευτές και διοργανωτές το πιο θερμό του χειροκρότημα, ήταν τα συστατικά μιας επιτυχημένης βραδιάς, που ολοκλήρωσε το Φεστιβάλ έπειτα από το πενθήμερο ταξίδι του σε Βέροια, Πατρίδα, Σέλι και Διαβατό.
Στον ίδιο χώρο, ο Σύλλογος της Κομοτηνής, οι Σύλλογοι Τριλόφου, Διαβατού, Βεργίνας, Βλάχων και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, διαμόρφωσαν ο καθένας το δικό του περίπτερο, με σκοπό να αναδείξουν τη γαστρονομία, την παράδοση και την ιστορία του κάθε λαού, με αλμυρές και γλυκές πίτες, εδέσματα, κρασιά και τσίπουρα, παραδοσιακά είδη καθημερινής χρήσης και διακόσμησης, αλλά και έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Μάλιστα, κατά την έναρξη της βραδιάς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας.
Η βραδιά έκλεισε με ευχαριστίες, απονομές αναμνηστικών στους προέδρους των Συλλόγων, πυροτεχνήματα αλλά και την ανανέωση του ραντεβού για τον Αύγουστο του 2010, με το 5ο Φεστιβάλ. Δείτε φωτογραφίες:































































































1 σχόλιο:

  1. Πάντως αυτός ο τσαχουριδης περνει κ πόζα όταν φωτογραφίζεται κοιτάει την κάμερα να βγει καλά κ ο λυκοστρατης λύκος να τον φάει μόνο μαγκιά κ εφελικη τίποτα αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ