Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκτονώθηκε η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βέροιας - Εξασφαλισμένοι οι μισθοί των εργαζομένων

Με παρέμβαση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ και... σκίσιμο των υπεύθυνων δηλώσεων
Εκτονώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, με επιτόπια παρέμβαση του διοικητή της Γ’ Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Γιώργου Κίρκου, η εκρηκτική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στη Μονάδας Βέροιας του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας, όταν ο διοικητής, Δημήτρης Μαυρογιώργος, ζήτησε από 13 επικουρικούς εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δε θα κινηθούν νομικά εναντίον του, σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν οι μισθοί λόγω έλλειψης πιστώσεων.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε συνάντηση στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου, στην οποία παραβρέθηκαν ο κ. Μαυρογιώργος, ο κ. Κίρκος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Δημήτρης Τσέκας και οι επικουρικοί εργαζόμενοι, στην οποία ο διοικητής της Γ’ ΥΠΕ Μακεδονίας επιχείρησε να… μαζέψει την κατάσταση.

Ειδικότερα, είπε στους εργαζόμενους ότι το θέμα δεν έπρεπε να πάρει μεγάλες διαστάσεις και ότι δεν πρέπει να ανησυχούν, διότι οι πιστώσεις για την καταβολή των μισθών τους είναι εξασφαλισμένες. Σε ό,τι αφορά την υπεύθυνη δήλωση, την οποία κλήθηκαν να υπογράψουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι, ο κ. Κίρκος τους είπε ότι πλέον δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και ότι μπορούν να σκίσουν ή να πετάξουν το έγγραφο που τους δόθηκε.

Ήταν αμετακίνητος ο διοικητής
Νωρίτερα ο διοικητής της Μονάδας Βεροίας του Γενικού Πανεπιστημίου Ημαθίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος, μιλώντας στο ethnos.gr είχε εμφανιστεί αμετακίνητος στο αίτημά του για την υπογραφή της υπεύθυνης δήλωσης και από την πλευρά τους οι επικουρικοί εργαζόμενοι τόνιζαν ότι ετοιμάζονται για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, μια και ο διοικητής, όπως υποστήριξαν, τους απείλησε με λήξη των συμβάσεων, αν δεν υπογράψουν.

Ειδικότερα, ο κ. Μαυρογιώργος υποστήριζε ότι η υπογραφή της υπεύθυνης δήλωσης αποτελεί απλώς μία ηθική δέσμευση των εργαζομένων προς το πρόσωπό του ότι δε θα τον κυνηγήσουν νομικά, αν δεν πληρωθούν τους μισθούς τους. Ο ίδιος υπογράμμιζε ακόμα ότι δεν είχε προχωρήσει σε καμία απειλή για λήξη της σύμβασης των επικουρικών, αν δεν υπογράψουν και τόνιζε ότι αναγκαστικά, σε περίπτωση που δεν έχει χρήματα να τους πληρώσει, θα λυθεί η σύμβαση.

Σημείωνε ακόμα ότι κατέθεσε το αίτημά του για υπογραφή της υπεύθυνης δήλωσης, διότι τα χρήματα των πιστώσεων για τους μισθούς των επικουρικών έφταναν μέχρι το Σεπτέμβριο. «Κάποιος που είχε απωθημένα για το διοικητή του νοσοκομείου, άνοιξε το θέμα. Με γεια του με χαρά του. Προσπαθώ απέναντι σε όλους να είμαι συγκαταβατικός», ανέφερε ο κ. Μαυρογιώργος.

Ετοιμάζονταν για προσφυγή στη Δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι
Από την πλευρά τους οι 13 επικουρικοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο προετοιμάζονταν να κινηθούν νομικά σε βάρος του διοικητή για την υπεύθυνη δήλωση που τους ζητούσε να υπογράψουν και κυρίως εφόσον επέμενε στην απειλή του για διακοπή των συμβάσεών τους, αν δεν το κάνουν. Οι εργαζόμενοι δήλωναν έξαλλοι με τις απειλές, τις φωνές και τη γενικότερη στάση του διοικητή του νοσοκομείου, που όπως υποστήριζαν, κράτησε απέναντί τους, την οποία χαρακτήριζαν ως «φασιστική».

«Ακολουθεί την τακτική του ‘’αποφασίζουμε και διατάσσουμε’’. Είναι απαράδεκτο να μας απειλεί και μάλιστα σε πολύ υψηλό τόνο. Όταν με κάλεσε στο γραφείο του, ούρλιαζε και ακουγόταν μέχρι έξω. Μου έλεγε ‘’αν δεν υπογράψεις τώρα, θα λύσω τη σύμβασή σου’’. Μου ζητούσε, δηλαδή, να υπογράψω ότι δε θα πληρώνομαι. Σε άλλους συναδέλφους είπε με φωνές ότι ‘’αν δεν υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση σε μία ώρα, θα λύσω τη σύμβασή σας’’» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr η επικουρική εργαζόμενη στο Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου, Σπυριδούλα Μανασή.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό ,ότι δεν έχω να πληρώσω 1.000 ευρώ τον υπάλληλο και κτίζω εκατομμύρια ευρώ αδειο κτηριο δίπλα από το νοσοκομείο δεν το κατάλαβα ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ