Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα capital controls αποτελούν παρελθόν από 1η Σεπτεμβρίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με παρέμβασή του στο πλαίσιο της συζήτησης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής την πλήρη άρση των capital controls. Η σχετική ρύθμιση υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ που ψήφισε «παρών». Στη Βουλή συζητείται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός προγράμματος, έκανε παρέμβαση από το βήμα της Βουλής για να ανακοινώσει την πλήρη άρση των capital controls.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε την άρση των capital controls ως μία προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης που γίνεται πράξη πριν από το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί. «Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα capital controls ήταν αποκορύφωμα της καταστροφικής πολιτικής του κ. Τσίπρα. Ηταν το αποτέλεσμα του κλεισίματος των ελληνικών τραπεζών την 28η Ιουνίου του 2015. Τα αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό μας σύστημα. Κλείνει ένας τετραετής κύκλος ανασφάλειας και ύστερα από 50 μήνες τα capital controls καταργούνται. Ανοίγει, σε μία δύσκολη διεθνή συγκυρία για τη χώρα μας, ένας νέος κύκλος αισιοδοξίας και για την οικονομία και για το τραπεζικό σύστημα, για την Ελλάδα που θέλουμε, για την Ελλάδα που αξίζουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

6 σχόλια:

  1. Η πλήρης άρση των capital controls ήταν προδιαγεγραμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση πείτε του κυρίου (όταν γυρίσει από τις επόμενες διακοπές του). Όχι επειδή οι ψηφοφόροι του τρώνε το ένα μάτσο σανό μετά το άλλο να μας τρελάνει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να έχουμε capital control ήταν προδιαγεγραμμένο ? Η μεταφορά ρευστού εκτός χώρας που ακολούθησε ? Κάποιος έφαγε χαλασμένο σανό.

      Διαγραφή
    2. πράγματι οι ψηφοφόροι του ίσως να τρώνε σανό άλλα κι εσύ στο κώμα σου ακόμα.

      Διαγραφή
    3. Περαστικά έχω μόνο να ευχηθώ τίποτε άλλο (αρχικός σχολιαστής εδώ).

      Διαγραφή
  2. Αν καποιοι θελετε να ισχυριστητε οτι σε εναμισυ μηνα πετυχατε ολα αυτα που εχει αυτο το κρατος.....ξεβαληκεψτε απο το καλαμι σας, διοτι οσονουπο το σανο που θελετε να τρωνε οι πολιτες, ειναι τοσο μαπα, που και οι δικοι σας αρχισαν να μην μιλουν εκτος απο τους πορωμενους εις τον αιωνα τοων αιωνων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται ότι τους βολεύει να ξεχνάνε την ομολογία του κολλητού τους, του Στουρνάρα ,ότι δεν ήρε τα capital controls παρόλο που υπήρχε η δυνατότητα(14 Νοεμβρίου του 2018 σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ) μόνο και μόνο επειδή θα τους χάλαγε προεκλογικά το αφήγημα περί «καμμένης γης».
      Επίσης:
      TA NEA Team
      3 Ιουνίου 2019 | 13:13 (Στα 4,75 δισ. το δημοσιονομικό κενό
      Τον κίνδυνο δημοσιονομικής εκτροπής βλέπει η Κομισιόν .)
      Πού είναι το δημοσιονομικό κενό βρε « άριστοι » Μαρινάκηδες των fake news που τον Ιούλιο το πλεόνασμα ήταν 1,7 δισ. ευρώ ;
      Εσάς να δούμε τώρα. Α , ξέχασα. Ο Μητσοτάκης θα πιάσει ανάπτυξη 4% τη στιγμή που η Γερμανία και συνολικά η Ευρωζώνη κινδυνεύουν να μπουν σε υφεσιακή τροχιά και στο τέλος της χρονιάς το πλεόνασμα θα είναι 10 δισ .
      Περαστικά που λέει και ο σχολιαστής στις 12:56

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ