Quantcast

http://picasion.com/

Όμορφες αναμνήσεις και καλή παρέα έμεινε από το ταξίδι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας στον Πόντο

Πρώτη συνάντηση των συνταξιδιωτών για αναδρομή στο οδοιπορικό
Με αφορμή το ταξίδι προσκύνημα στις αλησμόνητες ιδιαίτερες πατρίδες μας, που πραγματοποιήσαμε με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου για να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας, υλοποιήσαμε το βράδυ της Τρίτης 20 Αυγούστου 2019 την επιθυμία και τις σκέψεις όλων των «νέων αργοναυτών» για μια πρώτη συνάντηση στη Βέροια, με σκοπό να ξαναθυμηθούμε το οδοιπορικό του ταξιδιού. Γύρω στις 8μμ οι πρώτοι και λίγο αργότερα σχεδόν όλοι οι συνταξιδιώτες του σπουδαίου αυτού ταξιδιού συγκεντρωθήκαμε στο ξενοδοχείο Λοζίτσι, στις πλαγιές του Βερμίου κάτω από τη σκέπη της Παναγίας Σουμελά.

Το δροσερό απογευματινό αεράκι, η καλή διάθεση όλων, οι δεκάδες φωτογραφίες που όλοι τραβήξαμε και ανταλλάξαμε, οι εμπειρίες με τις τυχαίες συναντήσεις μας με «Ρωμαίους» Έλληνες, τα παρακάθια μαζί τους στα χωριά που επισκεφθήκαμε και πολλά ακόμη που θα μας συνοδεύουν για πάντα, ήταν οι συζητήσεις μεταξύ μας, μέχρι που έπιασε τη λύρα ο Κωνσταντίνος Καπουρτίδης.

Οι παραδοσιακοί σκοποί με τα ανάλογα δίστιχα ακούσθηκαν στα γύρω υψώματα ενώ οι πιο ζωηροί επωφελήθηκαν της ευκαιρίας να χορέψουν και να τραγουδήσουν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα. Για άλλη μια φορά και με πιο καθαρό μυαλό επιβεβαιώσαμε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ κοντά με όλα αυτά που ακούσαμε από τους παππούδες και τους γονείς μας. Χρέος αλλά και μνήμη είναι οι λέξεις που έμειναν στο μυαλό μας από το ταξίδι ψυχής αλλά και ευκαιρία να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια μας όλοι οι συνοδοιπόροι του προσκυνήματος μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Σε αυτήν την συνάντηση των νέων Αργοναυτών είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη αφού ήρθαν στην οικογένεια μας οι «κατακτητές» των Ποντιακών Άλπεων που πριν λίγες ημέρες πάτησαν τα 3.937 μέτρα, ο Γιώργος Καισαρίδης και ο Κώστας Μάινος τα δύο παλικάρια που τίμησαν την ιστορία και την Πατρίδα....ενώ έλειπε ο τρίτος που θα είναι μαζί μας στο μέλλον.

Η φιλόξενη οικογένεια της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας έχει οράματα, αξίες και ιδέες πραγματικά αντάξιες των προγόνων μας και των προσδοκιών των παιδιών μας. Έτσι θα πορευτούμε όλοι μαζί παλιά και νέα μέλη καθώς και φίλοι του συλλόγου, προκειμένου να στηρίζουμε εθελοντικά κάθε δράση που θα ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και την καθημερινότητα μας. Όλο το οδοιπορικό στον Πόντο μπορείτε να το διαβάσετε στην ηλεκτρονική εφημερίδα της λέσχης «Αργοναύτης» μηνός Σεπτεμβρίου 2019. (www.elverias.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ