Quantcast

http://picasion.com/

Άσχημο νέο η συνέχιση του ρώσικου εμπάργκο

Στα σοβαρά προβλήματα για τις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών από την συνέχιση του ρώσικου εμπάργκο, αναφέρονται επιχειρηματίες που ασχολούνται με τη διακίνηση και τις εξαγωγές νωπών ελληνικών προϊόντων, κυρίως φρούτων. Πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit - Hellas που μίλησε στον ΑγροΤύπο επισημαίνει τα εξής: «Η επέκταση του εμπάργκο για τα γεωργικά προϊόντα, που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020, που ανακοίνωσε η Ρωσία και που ακολούθησε τη συμφωνία της συνόδου κορυφής της ΕΕ, την περασμένη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες, για την επέκταση των οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία, για έξι μήνες, είναι αναμφισβήτητα πολύ άσχημα νέα για ολόκληρο τον τομέα των οπωροκηπευτικών.

Μάλιστα θα το χαρακτήριζα και ένα πολύ σοβαρό λάθος, καθώς συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τα συμφέροντα του κλάδου.

Από την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης, τον Αύγουστο του 2014, οι Ευρωπαίοι προμηθευτές έχουν εκτοπιστεί από τη ρωσική αγορά από άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Αργεντινή, η Χιλή, η Βραζιλία και το Μεξικό.

Θα είναι πολύ δύσκολο να ανακτήσουμε το μερίδιο αγοράς μας και να διεκδικήσουμε την θέση που είχαμε πριν από την απαγόρευση οποτεδήποτε τερματισθούν τα μέτρα».

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ