Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο 7ο «Σεργιάνι στην Ελλάδα» στην Καβάλα ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου

Στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελληνικών Συλλόγων «Σεργιάνι στην Ελλάδα» στην Καβάλα, συμμετείχε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου. Το 7ο Σεργιάνι στην Ελλάδα διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Παληού «Μ.
Αλέξανδρος» στην πλατεία Κανάρη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας, για τον εορτασμό των ελευθερίων της πόλης και συμμετείχαν χορευτικοί σύλλογοι από Πρέβεζα, Χίο, Τύρναβο και Κρήτη.

Τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου, φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους, την παραδοσιακή φουστανέλα, την αρματωσιά, τα τσαρούχια και τα ξύλινα σπαθιά, παρουσίασαν μια σειρά από χορούς στον κόσμο που τους χάρισε το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.

Η συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, επέβαλε και μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά της Καβάλας, με τα μέλη του Συλλόγου να εύχονται σε όλους μας καλό καλοκαίρι και να ανανεώνουν το ραντεβού με το κοινό της Ημαθίας, στις 28 και 29 Αυγούστου, στο ετήσιο πανηγύρι του, στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Μακροχώρι.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ