Κίνδυνος να χάσουν τις διακοπές τους χιλιάδες δικαιούχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Στον «αέρα» το πρόγραμμα
Σε πραγματική «Οδύσσεια» εξελίσσεται το φετινό καλοκαίρι για τους 140.000 δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, καθώς μέχρι στιγμής -ήδη στα μέσα καλοκαιριού- δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα. Οι πίνακες προσωρινών αποτελεσμάτων για τους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού επρόκειτο, κανονικά, να έχουν εκδοθεί την 1η Ιουλίου 2019, όμως λόγω της διενέργειας των εθνικών εκλογών το πρόγραμμα πήγε πολύ… πίσω. Αυτή η σημαντική καθυστέρηση ενδέχεται να «κοστίσει» σε χιλιάδες δικαιούχους τις φετινές τους διακοπές, καθώς μετά τις 15 Ιουλίου θα είναι πολύ δύσκολο να βρουν κατάλυμα στην υψηλή σεζόν του Αυγούστου.

Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Τι ισχύει για τους πίνακες προσωρινών αποτελεσμάτων

Βάσει των εξελίξεων η διαδικασία της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων για το φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού δείχνει να πηγαίνει ακόμα… παραπέρα, καθώς πρέπει να προηγηθεί η ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων τόσο των Δικαιούχων όσο και των Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων.

Οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων θα αναρτηθούν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, στην ειδική ενότητα για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Στην ίδια ιστοσελίδα θα αναρτηθούν και οι πίνακες Αποκλειόμενων από το πρόγραμμα, λόγω μη επαρκούς μοριοδότησης.

Μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις.

Διακοπές τον Σεπτέμβρη ή το... 2020 για τους δικαιούχους

Όπως και στην περίοδο 2018 - 2019, ο ΟΑΕΔ έχει ορίσει δυο κατηγορίες επιδοτούμενων διακοπών στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού. Η πρώτη θα έχει διάρκεια έως δέκα ημέρες (αφορά νησιά που έχουν επιβαρυνθεί από το μεταναστευτικό ζήτημα) και η δεύτερη θα περιορίζεται σε πέντε ημέρες.

Αναλυτικά, οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

•Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω

•Από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας

Παρά ταύτα, λόγω της σημαντικής καθυστέρησης που έχει σημειωθεί οι δικαιούχοι αναμένεται να βρουν καταλύματα μόνο για τον... Σεπτέμβρη ή για το καλοκαίρι του 2020 (το πρόγραμμα «τρέχει» για ένα χρόνο από την έκδοση των αποτελεσμάτων). Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους προ μηνός (!), καθώς η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 14η Ιουνίου 2019.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο από την στιγμή που είναι σε τέτοιες ημερομηνίες. Εγώ έκανα αίτηση την προηγούμενη χρονιά και παραλάβαμε τα δελτία στο τέλος Ιουλίου και αφού είχαμε πάει ήδη διακοπές διότι η σύζυγος δεν μπορούσε να πάρει άδεια στον Αύγουστο. Είπαμε να τα αξιοποιήσουμε τον Ιούνιο και μετά τις πανελλήνιες που θα έδινε η κόρη μας και καλά που δεν κλείσαμε από νωρίς γιατί προκηρύχτηκαν εκλογές και δεν μπορούσα εγώ να πάρω άδεια. Τον χειμώνα επίσης δεν μπορούσαμε διότι στις διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα δεν μπορεί να πάρει άδεια η σύζυγος. Μηδέν εις το πηλίκο λοιπόν. Άσε που με αυτές τις καθυστερήσεις έχουν ήδη χάσει μια χρονιά.....την έχουν πηδήξει..... κυριολεκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ