Quantcast

http://picasion.com/

Πέντε συν ένας λόγοι να σπουδάσεις στην Θεσσαλονίκη!

Γιατί η «Νύφη του Θερμαϊκού», είναι η καλύτερη επιλογή για να περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια
Και φτάνει το καλοκαίρι της τρίτης λυκείου και δίνεις εξετάσεις και τελειώνεις και έχεις ένα καλοκαίρι για να λειώσεις σε μια παραλία και ταυτόχρονα να αποφασίσεις
τι θα σπουδάσεις αλλά πάνω από όλα ΠΟΥ θα σπουδάσεις. Κακά τα ψέματα αγαπητέ απόφοιτε. Όλοι ήμασταν 18. Καλή και η ειδικότητα, καλός ο οδηγός σπουδών και η επαγγελματική αποκατάσταση αλλά σαν την κατάλληλη πόλη για να περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια δεν έχει!

Και επειδή η Θεσσαλονίκη χρόνια τώρα διεκδικεί τον τίτλο της No1 φοιτητούπολης, ορίστε 5 συν ένας λόγοι για να την διαλέξεις για τα πιο ξέγνοιαστα χρόνια της ζωής σου!

Λόγος πρώτος:

Όλα είναι δίπλα!



Μπορεί η Θεσσαλονίκη να έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια το ένα εκατομμύριο πληθυσμό αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όλα τα μαγαζιά και γενικά όλη η ζωή της πόλης είναι μαζεμένα από το Βαρδάρι μέχρι την Καμάρα. Με άλλα λόγια φίλε μελλοντικέ σπουδαστή, σχολή, καφέδες, τσίπουρα και νυχτερινή έξοδος θα βρίσκονται πάντα στα δύο βήματα για να μη χρειάζεται ποτέ να προγραμματίσεις τίποτα!

Λόγος δεύτερος:

Η πόλη που δεν κοιμάται!



Σου αρέσει δεν σου αρέσει η Θεσσαλονίκη, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Έχει δίκαια την φήμη σε όλη την Ευρώπη, ότι πρόκειται για μία πόλη που είναι ζωντανή όλο το 24ωρο. Ότι ώρα και να αποφασίσεις να βγεις από το σπίτι σου, όλο και κάποιο νυχτερινό μαγαζί, φαγάδικο ή μίνι μάρκετ θα βρεις ανοιχτό για να ικανοποιήσει κάθε γούστο και όρεξη σου.

Λόγος τρίτος:

Η παραλία της!



Σωστό στολίδι για την πόλη και ιδανικός προορισμός, όποτε θέλεις να χαλαρώσεις και να πιεις μια μπύρα παρέα με τους φίλους σου. Δε χρειάζεται ούτε πολλά λεφτά να κουβαλάς, ούτε να πρέπει να κάνει κράτηση για να βρεις κάπου τραπέζι. Το φυσικό στολίδι της πόλης σε περιμένει 24/7 για να αράξεις να απολαύσεις την θέα και να κουβεντιάζεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Λόγος τέταρτος:

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει!



Ok το καταλαβαίνω, αυτή η ατάκα έχει καταντήσει πιο γραφική από την Σαντορίνη, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Σε απόσταση αναπνοής από την Θεσσαλονίκη, από μόλις μισή μέχρι τρεις ώρες, μπορείς να διαλέξεις μία από τις δεκάδες παραλίες της Χαλκιδικής για να κάνεις το μπάνιο σου, είτε αυθημερόν, είτε για να διανυκτερεύσεις. Για τους δε του ηλικιακού target group 18 – 24, υπάρχει το φοιτητικό camping του ΑΠΘ στο Ποσείδι, που τον Ιούλιο γίνεται σωστή κόλαση και ακόμη και αν δεν είσαι φοιτητής στο ΑΠΘ, υπάρχουν πολλά κόλπα για να μπεις.

Λόγος 5ος:

Οι τουρίστες



Κακά τα ψέματα. Τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη έχει γίνει Νο1 τουριστούπολη, ειδικά στις νεανικές ηλικίες. Backpackers έρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης για λίγες ή πολλές μέρες ή με προγράμματα ανταλλαγής με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας όμορφος πολυπολιτισμικός…αχταρμάς. Αν το όνειρο σου λοιπόν είναι να ανακατευτείς με συνομηλίκους σου από όλο τον κόσμο, ή να ζήσεις τον κινηματογραφικό έρωτα με την δίμετρη Σκανδιναβή των ονείρων σου, να η ευκαιρία!

Και ο συν ένας λόγος.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης!



Περισσότερες από 100 ειδικότητες, για ότι επάγγελμα τραβάει η ψυχή σου να ακολουθήσεις, ένα πανέμορφο campus στην καρδιά της πόλης, την Βαλαωρίτου, εκδηλώσεις, πάρτυ, κοινές δράσεις και όλα αυτά προσανατολισμένα σε μία και μόνη αρχή. Ότι τα φοιτητικά χρόνια δεν αρκεί να είναι τα πιο δημιουργικά. Πρέπει να είναι και τα πιο ξέγνοιαστα και χαρούμενα, για να σου μείνουν αξέχαστα. Και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, γνωρίζει καλά πώς να το κάνει αυτό.

Ακόμα το σκέφτεσαι;

Μπες τώρα στο www.iekalfa.gr και ενημερώσου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ